Search
Close this search box.

MANIFESTACIJE Pobjednik roštiljade u Zarilcu Udruga „Dubovac“ iz Bilog Briga

Poslije dvije pandemijske godine stanke, održane su na prostoru pored ribnjaka u Zarilcu tradicionalna „Roštiljada 2022“ i biciklijada, a organizatori su bili domaćin Sportsko ribolovno društvo „Londža“ iz Zarilca, Grad Pleternica, gradska Turistička zajednica i pleternička Udruga „Mladi za mlade“. Start biciklijade bio je dopodne s  Trga bećarca u Pleternici, a pedesetak biciklista, od onih najmlađih do najstarijih, pojavilo se kod ribnjaka prije 12 sati. Među njima je bila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić, a biciklisti su sa svojim startnim brojevima sudjelovali u tomboli. Izvučen je redni broj 21, a sretna dobitnica novog bicikla bila je 12-godišnja Anamarija Kuprešak  iz Viškovaca, učenica Osnovne škole Kaje Adžića u Pleternici. Dobitnički broj izvukla je najmlađa sudionica biciklijade Nika. Za sve sudionike biciklijade i posjetitelje Lovačko društvo „Vražjak“ iz Sesveta pripremilo je pikantni lovački čobanac.

Na roštiljadi je sudjelovalo pedesetak ekipa iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Zagrebačke županije, a za natjecanje su im osigurani ugljen, meso i drva. Ocjenjivački tim, na čelu s prvakom Hrvatske u roštilju i poznatim kuharskim majstorom Željkom Turalijom, imao je pune ruke posla. Prvo mjesto  osvojila je Udruga „Dubovac“ iz Bilog Briga, iz Brodsko-posavske županije, na čelu sa Zlatkom Potočkim. Drugo mjesto zauzela je ekipa Mjesnog odbora Zarilac,  s predsjednicom Jasnom Dostal, treća je ekipa Direktori, koju je predvodio Mario Tomić, a predstavljali su Požeško-slavonsku županiju. Nagrade za prva tri mjesta bile su povelje i roštilji, a podijelili su ih gradonačelnica Marija Šarić, njen zamjenik Domagoj Katić i Ivan Aračić, predsjednik ŠRD „Londža“.

Pozdravljajući sve sudionike natjecanja, gradonačelnica im je zahvalila na dolasku i sudjelovanju. -Hvala vam na tom zajedništvu i što ste pokazali ono što najbolje znate, te što ste došli podružiti se i zabaviti, što je najvažnije. Nakon dugo vremena uspjeli smo otvoriti ovu lijepu manifestaciji i skinuti maske Očekujemo da ćemo sljedeće godine organizirati međunarodnu roštiljadu-poručila je gradonačelnica. Brojne posjetitelje zabavljali su članovi Tamburaškog sastava „Satir“ iz Davora, a voditelj ove zanimljive manifestacije bio je duhoviti i neponovljivi Boris Benčić.

Tekst i foto: I. Tomić

Vezano
Vezano