Search
Close this search box.

MANIFESTACIJE Više od 50 ekipa spremno za roštiljadu u Zarilcu: “Željno očekujemo sve posjetitelje i bicikliste”

Nakon dvije pandemijske godine stagnacije, najveća roštiljada na ovim prostorima, koja se tradicionalno organizira zajedno s biciklijadom, ponovno se održava 24. travnja (nedjelja) na ribnjaku u Zarilcu. Domaćin je kao i prethodnih godina Športsko ribolovno društvo „Londža“ iz Zarilca, koje ovih dana marljivo priprema sve kako bi majstori roštilja, ali i svi posjetitelji, uživali u prekrasnom ambijentu. – Nedostajalo nam je ovo i drago nam je da smo ponovno domaćin jedne ovako lijepe manifestacije, željno očekujemo sve posjetitelje i bicikliste- istaknuo je Ivan Aračić, predsjednik ŠRD Londža.

Start biciklijade je u 11 sati s Trga bećarca u Pleternici, a planirani dolazak biciklista je prije 12 sati na ribnjak. Tamo ih sve očekuje besplatan čobanac koji tradicionalno priprema Lovačko društvo Vražjak iz Sesveta, ali i tombola gdje će jedan sretnik ili sretnica otići kući s novim biciklom

– Želim zahvaliti svima koji pomažu ovoj manifestaciji, od lovaca, članova ribičkog društva, Grada Pleternice i turističke zajednice. Ovo je jedna lijepa zajednička priča i vjerujem kako više neće biti nikakvih prekida te da će zadnja nedjelja travnja svima biti upisana u kalendar kako bi posjetili naš ribnjak i sudjelovali na roštiljadi i biciklijadi – zaključuje Aračić.

Za više od 50 ekipa osigurani su ugljen, meso za natjecanje i drva, a stručni sud na čelu s prvakom Hrvatske u roštilju Željkom Turalijom imat će pune ruke posla. Početak je od 10 sati, kada ekipe dolaze na lokaciju, roštiljanje počinje u 12 sati, a za dobru atmosferu pobrinut će se Tamburaški sastav Satir iz Davora.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano