Search
Close this search box.

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU Sudionici 9. Zavjetnog hodočašća Osijek – Dubrovnik na svom 1742 kilometra dugom putu bili i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici

Na svom 1742 kilometra dugom putu od Osijeka do Dubrovnika sudionici 9.Zavjetnog hodočašća, kojeg organizira bratovština „Marijanski zavjet za Domovinu”, došli su jučer poslijepodne u Svetište „Gospe od Suza” u Pleternicu. Prije toga zapalili su lampion uz spomenik hrvatskim braniteljima.
Nakon što su prenoćili u Pleternici, poslije jutarnje mise, nastavili su put prema Požegi. Do kraja ovog tjedna proći će još kroz Stražeman, Voćin, Daruvar, Veliki Grđevac i Bjelovar.
Zavjetno hodočašće je započelo 11.lipnja u Osijeku a završit će 24.kolovoza u Dubrovniku. Inače, sudionici prolaze jednu ili više ruta, ovisno o osobnim mogućnostima a do sada su rijetki uspijevali proći cijelu dionicu od 1742 kilometra. Među njima je i Ivan Šedevi iz Požeških Sesveta koji je prošle godine prohodao put od Osijeka do Dubrovnika a pokušat će to učiniti i ove godine.
Sretno svima.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano