Search
Close this search box.

MEĐUNARODNA SURADNJA Započeo Erasmus projekt Fakulteta turizma i TEAM University Taškent iz Uzbekistana

Fakultet turizma i ruralnog razvoja uspješno nastavlja Erasmus projekte te je započeo suradnju s novom zemljom – Uzbekistanom, sa sveučilištem koje se specijaliziralo za područje turizma i ugostiteljstva. U razdoblju od 30. listopada do 4. studenoga 2023. godine, u okviru Erasmus+ mobilnost osoblja u svrhu usavršavanja Ivana Mikić, univ. mag. oec. posjetila je TEAM University u Taškentu, Uzbekistan, partnersku instituciju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi te je time započela međunarodna suradnja između dvije institucije.
U okviru mobilnosti organiziran je obilazak Sveučilišta i upoznavanje sa zaposlenicima i organizacijom rada te je održan sastanak vezan za Erasmus+ suradnju te suradnju na drugim projektima sa dekanom prof. Alexom Candorom, prodekanom prof. Azamatom Nurmatovim, generalnim direktorom Abdurasul S. Yusupovim te profesorima Jyoti Meshram, Evelinom Absatarovom, Malikom Mirvokhidovom i Akmalom Khundayakulovim. Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi su predstavljeni studentima i profesorima pri čemu je iskazan velik interes za dolaznu Erasmus+ mobilnost u svrhu studija, poučavanja i usavršavanja, sa naglaskom na teme turizma i održivog razvoja.
Tijekom mobilnosti, Ivana Mikić je sudjelovala na predavanjima iz financijske grupe predmeta kod profesora Andreya Artemenkova, organiziran joj sastanak sa zaposlenicama financijske službe te je imala priliku pratiti njihov način rada. Također je pratila rad ureda za marketing te ureda za karijere. Uz službeni dio boravka i sastanaka, pronašlo se vremena i za obilazak raznih kulturoloških i gastronomskih ponuda grada Taškenta i šire okolice.

Izvor: doc. dr. sc. Berislav Andrlić
Prodekan za razvoj i poslovanje|

 

Vezano
Vezano