Search
Close this search box.

MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI 24.-26.LIPNJA Gradi se potpuno novi parkur za maraton!

Nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, Pleternica će ponovo biti domaćin Međunarodnog konjičkog turnira. Održat će se 24. do 26.lipnja a pripreme već uvelike traju. Ima i nekih novina na prostoru vašarišta gdje će se turnir održati.
– Radimo kompletan novi dio maratonskog segmenta, znači, parkur za maraton koji se vozio subotom u samom prostoru sajmišta. Bio je dizajniran prije skoro 20-ak godina prema informacijama koje smo tada imali a ovo što sad radimo je jedna potpuno drugačija ‘priča’, koja se radi prema svim standardima Svjetske konjičke asocijacije, kako bi to zadovoljilo sve moguće uvjete koji su važeći. Mislim da će ovo biti najbolje maratonske prepreke trenutno u svijetu, najnovije su i vjerujem kako će to biti motiv brojnim vozačima da dođu u Pleternicu – rekao je zamjenik gradonačelnice i direktor turnira Domagoj Katić.
Radovi na prostoru nedaleko starog parkura traju već neko vrijeme a financiraju ih Grad Pleternica i sponzori Konjičkog kluba, koji je organizator turnira. Očito, konjički turnir će u godinama pred nama biti jedna od manifestacija po kojima će Pleternica biti prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske.
– Ne samo da smo jedinstven turnir u Hrvatskoj nego, na ovom nivou ovo je jedino natjecanje u jugoistočnoj Europi. Ima jedan turnir u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj..i to je to, u BiH, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumunjskoj…ovo je najveći turnir na tom području. Definitivno nam je želja da trke zadržimo i dalje prostor nadograđujemo. Mi smo i sad, bez lažne skromnosti, u top 5 turnira u Europi – zaključio je D.Katić.

Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković/ Konjički klub Pleternica

Vezano
Vezano