Search
Close this search box.

METAL PRES D.O.O. Novi ‘stanar’ pleterničke poduzetničke zone – trenutno zapošljava tridesetak radnika i priprema dogradnju proizvodne hale!

Krajem prošle godine pleternička poduzetnička zona dobila je novog ‘stanara’ – tvrtku Metal pres d.o.o. koja se preselila iz Požege u bivši objekt zagrebačke Alce. Vlasnik joj je Mario Brekalo, dok dužnost direktorice obnaša supruga Anita.
– Tvrtka je osnovana 2006.godine, najprije smo bili u prostoru gdje je Presoflex a posljednjih godina smo bili u prostoru bivše Ete. Imali smo zemljište u Požegi i razmišljali smo o gradnji novog objekta ali je zemljište bilo malo a od grada nismo mogli kupiti drugu parcelu da ga povećamo. I, onda smo čuli da se prodaje ovaj prostor, kupili smo ga i sad smo tu preselili proizvodnju – ispričao nam je Mario.
Tvrtka Metal pres registrirana je za proizvodnju metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. – Osnovna djelatnost nam je metalna proizvodnja, radimo za više firmi, recimo za Plamen, Spin Valis, Primu…nešto i izvozimo, uglavnom posla ima dovoljno – kazao je Mario. – Protekle krizne godine smo uspješno preživjeli i plaća radnicima nikad nije kasnila. Isplaćuje se 15. u mjesecu a, ako je 15. nedjelja, plaću dobiju u petak. Na to jako pazimo – dodala je Anita.
Metal pres  na platnom spisku ima 32 zaposlena a želja im je do kraja godine taj broj povećati na 40. Trenutno bi im trebalo još pet radnika. Osim toga, u planu je i proširenje radnog prostora.
– Dobili smo građevinsku dozvolu za dogradnju još 300 kvadrata nove hale a prijavili smo se na natječaj za fotonapone i jedan stroj. Za halu se nismo uspjeli prijaviti na natječaj koji je bio otvoren jer je rok bio dosta kratak a mi u to vrijeme još nismo imali građevinsku. Za ovo drugo, nadam se da ćemo proći na natječaju, to su EU sredstva. Oko toga su nam puno pomogli u PLINK-u, to je super ekipa, a imamo i potporu u Gradu Pleternici – istakao je na kraju M. Brekao.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici