Search
Close this search box.

MINISTAR PILETIĆ U ČAGLINSKOM KRAJU „Dogradnjom Doma za odrasle osobe u Ljeskovici riješit ćemo dugoročne probleme“

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, uz županicu Požeško-slavonske županije Antoniju Jozić i načelnika Općine Čaglin Dalibora Bardača, sudjelovalo je na radnom sastanku o nekim od tekućih projekata na području Općine Čaglin.
Dom u Ljeskovici jedna je od najvećih ustanova za zbrinjavanje odraslih osoba na području Republike Hrvatske, a uz postojeće, rastuće su potrebe za novim kapacitetima, ali i za poboljšanjem uvjeta što će se postići upravo projektom proširenja za koji  je u prethodnom periodu rađena projektno-tehnička dokumentacija.
Projekt je došao do faze ishođenja građevinske dozvole, a nakon toga kreće se i u stvarnu realizaciju. Investicijom vrjednijom od tri milijuna eura izgradit će se multifunkcionalna zgrada kojom će se osigurati unaprjeđenje uvjeta skrbi o korisnicima, upoznala je ravnateljica Doma za odrasle osobe u Ljeskovici, Rada Matoš.
– Iako se ideja rodila još prije nekoliko godina, zapravo nam je najveći izazov predstavljala lokacija novog objekta koji će riješiti dugoročne probleme ustanove. U ovom trenutku mi za svako događanje moramo prenamijeniti restoran, a skladišta su nam raspršena po cijelom objektu. Osim velikog dnevnog boravka, novim objektom osigurat ćemo i adekvatan prostor za fizikalnu terapiju, prostor za fizioterapeute, skladište koje će odgovoriti na sve naše potrebe, prostor za medicinsko osoblje i preglede korisnika te niz drugih popratnih prostorija koje će osigurati poboljšanje usluga za naše korisnike – istaknula je Matoš.

 

Osim ulaganja u Dom za odrasle osobe u Ljeskovici, tema sastanka bio je i pilot projekt Cjelodnevne škole u koji se uključilo pet škola kojima je osnivač Požeško-slavonska županija, među kojima i Osnovna škola Stjepana Radića iz Čaglina.
Ravnateljica čaglinske škole Slađana Švajda istaknula je kako je projektom učenicima dostupna besplatna prehrana i niz aktivnosti važnih za psihofizički razvoj djece što je u malim sredinama itekako važno, a veliku pomoć u realizaciji pruža Požeško-slavonska županija i resorno ministarstvo.
Načelnik Općine Čaglin i županica Antonija Jozić zahvalili su ministru na dolasku i osluškivanju potreba malih sredina.
– Općina Čaglin pravi je primjer toga kako se sinergijom lokalne i županijske razine i uz podršku Vlade Republike Hrvatske može raditi na malim koracima koji stvaraju velike rezultate. Zahvaljujem ministru Piletiću na dolasku i spremnosti da se iz prve ruke upozna s potrebama naših građana kako bismo onda zajedno radili na njihovom rješavanju. Uz predmetnu investiciju proširenja Doma za odrasle osobe u Ljeskovici, spomenut ću još jedanput kako krećemo s realizacijom dva Centra za starije u Pleternici i Jakšiću u čemu nam podršku pruža upravo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na čelu s ministrom Piletićem – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano