Search
Close this search box.

MINISTAR REGIONALNOG RAZVOJA ŠIME ERLIĆ U PLETERNICI Uručio 157 ugovora u vrijednosti 5,3 milijuna eura

U Pleternici je ministar Erlić predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave 7 županija Panonske Hrvatske dodijelio ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Programa podrške regionalnom razvoju. Radi se o 157 ugovora u ukupnom iznosu od 5,3 milijuna eura, a ovim se sredstvima doprinosi gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji, odnosno bržem ostvarenju razvojnih potencijala ovog područja.
Ministar je istaknuo kako ujednačen regionalni razvoj trajno ostaje jedan od najvažnijih prioriteta Vlade te će se i dalje nastaviti s provođenjem nacionalnih mjera za ostvarenje rasta i razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.

„Iznimno sam zadovoljan što će ovi projekti pomoći u realizaciji cijelog niza novih javnih, kulturnih, društvenih i gospodarskih sadržaja diljem panonskih županija koje su preuzele ova sredstva. Iako projekti nisu veliki kao oni financirani EU sredstvima, izuzetno su važni pa zato svake godine osiguravamo sve veća sredstva s ciljem ravnomjernog razvoja cijele svih dijelova Hrvatske“ zaključio je ministar Erlić.
Za Požeško-slavonsku županiju uručeno je deset ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava-

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja/ V.Milković

 


Vezano
Vezano