Search
Close this search box.

MINISTARSTVO OBRANE Raspisana tri natječaja za prijam u kadetsku službu

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu, 23. veljače 2022. godine javne natječaje za prijam u kadetsku službu na:
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
• Preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva – do 70 kandidata/kinja
• Preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja – do 40 kandidata/kinja
SVEUČILIŠTE U SPLITU
• Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo – do 20 kandidata/kinja
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU – FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI
• preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot – do 20 kadeta
Rok za podnošenje prijava za Sveučilište u Zagrebu – Fakultet prometnih znanosti (preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot) je 19. travnja 2022. godine, a za Sveučilište u Zagrebu (preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja) i Sveučilište u Splitu (integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo) rok je 10. svibnja 2022. godine.
Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.
Uz prijavu kandidati/kinje trebaju priložiti:
• zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona/mobitela
• presliku osobne iskaznice
• uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci
U slučaju prijave na više vojnih studijskih programa, kandidat/kinja šalje samo jednu prijavu u kojoj mora jasno navesti za koje se sve vojne studijske programe natječe.
Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu navedeni su u svakom pojedinom natječaju:
• Javni natječaj za prijam u kadetsku službu: Preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i Preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja,
• Javni natječaj za prijam u kadetsku službu: Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo,
• Javni natječaj za prijam u kadetsku službu: Preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot
Kandidati za kadete/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji se u propisanom postupku elektronički prijave Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student u navedenom roku, Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak.
Upise na sveučilišni studij kandidati/kinje provode u skladu s propisima i uvjetima natječaja koji raspisuje Sveučilište u Zagrebu odnosno Sveučilište u Splitu, a u skladu s obavijestima objavljenim na mrežnim stranicama Ministarstva obrane i vojnih studija (vojni.unizg.hr, unist.hr) odnosno referade Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.
Kandidati/kinje koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij iz natječaja, krajem kolovoza 2022. godine bit će pozvani na pripremni kamp.
Informacije u vezi s natječajima nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefone referade Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” (021/354-927 i 01/3786-666), Središnjice za upravljanje osobljem (01/3784-812 i 01/3784-814), referadi Fakulteta prometnih znanosti (01/238-0202) te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Izvor: Ministarstvo obrane

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje