Search
Close this search box.

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU Za projekte u Požeško-slavonskoj županiji odobreno više od 3 milijuna kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU donijelo je odluke po dva javna natječaja i to u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Programa podrške brdsko-planinskim područjima. Većina projekata odnosi se na poboljšanje komunalne infrastrukture općina i gradova Požeško-slavonske županije.

Kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima Općini Kaptol dodijeljeno je 610.000 za rekonstrukciju Trga Vilima Korajca u Kaptolu, Gradu Pakracu 650.000 za izgradnju Ulice Alojzija Jankovića, a Općini Velika 200.000 kuna za prenamjenu/adaptaciju zgrade proizvodno-poslovne namjene u Poduzetničkoj zoni Velika.
U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice Gradu Pakracu je odobreno 250.000 kuna za sanaciju nerazvrstanih cesta, Općini Jakšić 130.000 kuna za izgradnju društvenog doma, Gradu Kutjevu 190.000 kuna za uređenje groblja u Vetovu, Gradu Lipiku 280.000 kuna za projekt poboljšanja komunalne infrastrukture odnosno izgradnju prometnice u Lipiku, Gradu Pleternici 240.000 za šetnicu bećarca, Požeško-slavonskoj županiji 250.000 kuna za projekt rekonstrukcije rasvjete u školskoj sportskoj dvorani u Lipiku, Općini Čaglin 140.000 kuna za ulaganje u komunalnu infrastrukturu u naselju Zdenkovac dok je Općini Brestovac dodijeljeno 180.000 kuna za izgradnju pješačke staze u Vilić Selu.
Na listi se još nalaze i projekti Općine Velika – Rekonstrukcija javno-društvene zgrade, Požeško-slavonske županije – Unaprjeđenje infrastrukture u OŠ Dragutina Lermana Brestovac te Općine Brestovac – izgradnja pješačke staze u naselju Ivandol. Koji iznosi su dodijeljeni bit će poznato kad se objavi dodatna odluka.
Izvor fotografije: Grad Pakrac

Vezano
Vezano