Najčitanije

 • Fotogalerije

  MINULOG VIKENDA Dogodila se dva požara, pas ugrizao ženu, u prometnoj nesreći teško ozlijeđen 42-godišnjak…

  Pas ugrizao 22-godišnjakinju
  U nedjelju 30. listopada 2022. oko 19 sati u Požegi u Ulici Milke Trnine, 46-godišnjak je neoprezno držao psa koji se otrgnuo s povodca i ugrizao 22-godišnjakinju koja je tom prilikom lakše ozlijeđena.
  Protiv 46-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Požari tijekom proteklog vikenda
  U petak 28. listopada 2022. oko 17.50 sati u blizini mjesta Trapari na poljoprivrednoj površini, uslijed trenja pomičnih mehaničkih dijelova o biljnu masu koja se nalazila unutar radnog stroja te zbog visoke temperature došlo je do zapaljenja biljne mase odakle se požar proširio na stražnju stranu kombajna u vlasništvu poljoprivrednog gospodarstva s područja Pleternice. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 10 tisuća kuna.
  U nedjelju 30. listopada 2022. oko 15 sati u mjestu Dobrovac u Ulici Hrvatskih branitelja, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na gospodarskom objektu u vlasništvu 53-godišnjaka. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 15 tisuća kuna.

  Dragovoljno predao automatsku pušku tri spremnika i streljivo
  U subotu 29. listopada 2022. na području Pleternice, 48-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku, tri spremnika i 526 komada streljiva.
  Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.

  U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 42-godišnjak
  U nedjelju 30. listopada 2022. oko 21.45 sati u mjestu Orljavac, 42-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,55 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne te je lijevim kotačima zahvatio putnu bankinu nakon čega je sletio s kolnika te udario u drvo. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Dogodilo se još pet prometnih nesreća s materijalnom štetom u Pleternici na raskrižju Mlinske ulice i Trga Zrinskih i Frankopana, u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića, u Požegi u ulicama Svetog Josipa, Mlinska i Eugena Kvaternika, dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi na raskrižju Industrijske i Obrtniče ulice i u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana.

  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo pet korištenja mobitela tijekom vožnje, 10 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i ne korištenja sigurnosnog pojasa te 32 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 29. listopada 2022. oko 23.30 sati u Požegi u Ulici Vladimira Nazora gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil a kojim je pod utjecajem alkohola od 2,44 promila upravljao 35-godišnjak. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije