Search
Close this search box.

MINULOG VIKENDA Policija evidentirala 117 prekršaja – jednom recidivisti oduzeto vozilo!

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 117 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 67 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 12. kolovoza 2023. oko 11.20 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila upravljao osobnim automobilom. Utvrđeno je da je upravljao vozilom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje te da je tijekom vožnje koristio mobitel i da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.900,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Recidivisti oduzeto vozilo

U nedjelju 13. kolovoza 2023. oko 16.40 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, policijski službenici su u prometu zatekli 32-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom.  Utvrđeno je da je 32-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja i da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Navedeni 32-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Dragovoljno predali streljivo i eksplozivna sredstva

U nedjelju 13. kolovoza 2023. u Požegi, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao dva komada vježbovnog topničkog streljiva i 218 komada streljiva.

Istoga dana, na području Požege, 41-godišnjak je policijskim službenicima predao devet komada lovačkih patrona, 42 komada streljiva, 405 grama baruta i 500 grama TNT-a.

Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.
 
Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano