Search
Close this search box.

MINULOG VIKENDA Požar na gospodarskoj zgradi, u akciji policije alkotestirano čak 178 vozača!

Utvrđen uzrok požara na gospodarskoj zgradi u mjestu Zagrađe

U nedjelju 12. studenoga 2023. u mjestu Zagrađe, dovršen je očevid požara na gospodarskoj zgradi te je utvrđeno da je do požara došlo uslijed pregrijavanja električnih instalacija i grla rasvjetnog tijela te prijenosa topline na PVC foliju kojom je bio obložen strop prostorije.  Nakon toga se požar proširio preko drvenih dasaka na sijeno koje se nalazilo na tavanu.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 150,00 eura.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Na području PU požeško-slavonske u razdoblju od 10. do 12. studenoga 2023., povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica provedene su pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Također su tijekom proteklog vikenda provedene i pojačane mjere na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok se ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske kontrolirano je 361 vozilo i alkotestirano 178 vozača. Tom prilikom utvrđena su ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 41 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 11. studenoga 2023. oko 22.50 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: DVD Pleternica/ M. Anić

Vezano
Vezano