Search
Close this search box.

„MOGU AKO HOĆU” Preventivni program policije za učenike iz cijele županije

Tijekom mjeseca svibnja i lipnja 2022. godine policijski službenici za prevenciju su zajedno s policijskim službenicima OKC-a, Policijskom postajom Požega, Interventnom jedinicom policije Požega i predstavnicima Obiteljskog centra Požeško-slavonske županije proveli preventivni program „Zajedno više možemo“ i to prve komponente navedenog programa „Mogu ako hoću“ (MAH-1).

Preventivne aktivnosti su bile usmjerene prema  učenicima četvrtih razreda osnovnih škola koji su u pratnji učitelja i kontakt-policajca organizirano dolazili u prostorije Policijske uprave i Policijske postaje Pakrac gdje su se upoznavali s radnim okruženjem i načinom rada policije.

U okviru programa učenici su se kroz interaktivni pristup upoznali sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te se educirali  o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, slučajevima nasilja, vandalizma i drugih društveno  neprihvatljivih ponašanja.

Također  su sa svojim kontakt policajcem obišli i  prostorije u Policijskoj upravi i Policijskoj postaji Pakrac gdje su im policijski službenici Interventne jedinice policije  prezentirali dio tehnike i opreme kojom se koriste prilikom obavljanja posla. Policijski  službenici kriminalističke policije su prezentirali  opremu za daktiloskopiranje, dok su policijski službenici OKC-a  omogućili razgledavanje prostorija dežurstva i prostorija za zadržavanje, a policijski službenici Policijske postaje Požega razgledavanje policijske opreme (vozila i dr.) u dvorištu Policijske uprave.

Policijsku upravu i Policijsku postaju Pakrac u sklopu ovog programa je posjetilo 295 učenika četvrtih razreda osnovnih škola s područja PU požeško-slavonske.
Izvor: PU požeško-slavonske

 

Vezano
Vezano