Search
Close this search box.

MPS ”GRABARČANI” POSJETILI PAKOŠTANE Upoznavanje preko facebooka preraslo u prijateljstvo s MPS „Zavičaj”

Članovi Muške pjevačke skupine „Grabarčani” ovih su dana posjetili Pakoštane a u goste ih je pozvala tamošnja Muška pjevačka skupuna „Zavičaj”. Kontakt s njima, kaže Mato Ergović, uspostavljen je slućajno – preko facebooka!
Naime, Pakoštanci su na facebooku vidjeli profil MPS Grabarčani i kontaktirali ih sa željom da se upoznaju i ‘uživo’, što su ovi prihvatili. Kao pravi gostoljubivi Slavonci, pozvali su Pakoštance prošle godine na Martinje u Kutjevo. Prije toga, prošetali su s njima kroz Pleternicu, razgledali su Trg bećarca i Terra Panonicu i potom ‘zaružili’ do jutra u Etno kući Bello. Naravno, poveli su Grabarčani svoje goste idućeg dana i do Kutjevačkog podruma te Vile Vinkomir, a rastanak je dočekan u veselom raspoloženju restorana Vinkomir.
Nisu Pakoštanci zaboravili gostoljubive Grabarčani pa su ih ovih dana, kad su slavili drugu godišnjicu osnivanja skupine, pozvali na svečanost.

 


– Dočekani smo u njihovoj Vinariji i restoranu Koraba a, nakon što smo se presvukli u našu obleku, išli smo na svetu misu za njihovu skupinu u crkvu u Pakoštanu. Nakon mise smo se vratili u restoran na svečanu večeru i druženje. Uz večeru je bio organiziran i program pa se između jela predstavljao netko od gosti. Mi smo se predstavili s pjesmama „Najljepša je slavonka djevojka” i „ Nije zora ko’ štoj’ nekad bila”. Naravno, još smo tijekom večeri, ovako neformalno, skupa pjevali i družili se do ranih jutarnjih sat – ispričao je M.Ergović.
Drugog dana Grabarčani su trebali sa svojim domaćinima poći u razgledavanje Zadra ali, zbog lošeg vremena, zadržali su se na razgledavanju Pakoštana i druženju u restoranu.
– Jako su dragi ljudi, veseli, živahni i vole šalu. Inače, upoznali smo tamo i „Drim team babe” iz Ljubuškog koje su bile u Super talentu Hrvatska – dodao je M.Ergović. Naravno, uz opasku kako se svi raduju ponovnom susretu.

Izvor: MPS Grabarčani/ V.Milković

 

Vezano
Vezano