Najčitanije

 • Fotogalerije

  NA DANAŠNJI DAN PRIJE 32 GODINE Dr. Franjo Tuđman na skupu HDZ-a na atletskom stadionu u Požegi – “Želimo slobodnu, suverenu i demokratsku Hrvatsku”

  Na današnji dan, 14.travnja, 1990.godine na atletskom stadionu u Požegi održan je skup Hrvatske demokratske zajednice kojemu je prisustvovalo gotovo 20 000 članova i simpatizera stranke. Kao gosti došli su čelnici stranke iz Zagreba te predstavnici ogranaka iz inozemstva a skupu je osobno prisustvovao i dr.Franjo Tuđman.
  Skup je otvorio Antun Božić, predsjednik Izvršnog odbora HDZ-a općinskog ogranka Slav.Požega a potom su predstavljeni kandidati te stranke za hrvatski Sabor Marija Bajt i Vladimir Englman. Govorio je i Ante Beljo, tajnik Koordinacijskog odbora HDZ-a za sjevernoamerički kontinent , Ivan Poljac predsjednik HDZ-a za Norvešku, Muhamed Zulić predstavnik muslimanske vjerske zajednice, književnik Ivan Tolj i fra Tomislav Duka. Posljednji se prisutnima obratio dr.Franjo Tuđman koji se založio za ” slobodnu, suverenu i demokratsku Hrvatsku”, odbacujući primjedbe da je to obnavljanje bivše NDH i ocjene o ustaškoj organizaciji. Sredstvima informiranja zamjerio je da ne iznose pravu istinu o HDZ-u a a izlaganje je završio pozivom prisutnima da se ne daju isprovocirati različitim optužbama u dane predstojećih izbora kako bi oni protekli mirno.

  Izvor: Požeški list
  Foto: V.Englman

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači