Search
Close this search box.

NA DANAŠNJI DAN PRIJE 34 GODINE Dr. Franjo Tuđman na skup HDZ-a na atletskom stadionu u Požegi: „Želimo slobodnu, suverenu i demokratsku Hrvatsku”

Na današnji dan, 14.travnja, 1990.godine na atletskom stadionu u Požegi održan je skup Hrvatske demokratske zajednice kojemu je prisustvovalo gotovo 20 000 članova i simpatizera stranke. Kao gosti došli su čelnici stranke iz Zagreba te predstavnici ogranaka iz inozemstva a skupu je osobno prisustvovao i dr.Franjo Tuđman.
Skup je otvorio Antun Božić, predsjednik Izvršnog odbora HDZ-a općinskog ogranka Slav.Požega a potom su predstavljeni kandidati te stranke za hrvatski Sabor Marija Bajt i Vladimir Englman. Govorio je i Ante Beljo, tajnik Koordinacijskog odbora HDZ-a za sjevernoamerički kontinent , Ivan Poljac predsjednik HDZ-a za Norvešku, Muhamed Zulić predstavnik muslimanske vjerske zajednice, književnik Ivan Tolj i fra Tomislav Duka. Posljednji se prisutnima obratio dr.Franjo Tuđman koji se založio za ” slobodnu, suverenu i demokratsku Hrvatsku”, odbacujući primjedbe da je to obnavljanje bivše NDH i ocjene o ustaškoj organizaciji. Sredstvima informiranja zamjerio je da ne iznose pravu istinu o HDZ-u a izlaganje je završio pozivom prisutnima da se ne daju isprovocirati različitim optužbama u dane predstojećih izbora kako bi oni protekli mirno.
Izvor: Požeški list
Foto: ustupljene M.Bajt

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega