Najčitanije

 • Fotogalerije

  NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA U kategoriji Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva najbolji je Darko Larva iz Trenkova

  S Dana hrvatskog turizma (DHT) u Šibeniku stigla je lijepa vijest: ukategoriji Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva najbolji je Darko Larva iz Trenkova!

  Seoski Turizam Larva -Ruralna kuća za odmor Larva na svojoj internetskoj stranici predstavlja se ovako:

  „Ako na trenutak želite pobjeći iz svakodnevnice i ponovo pronaći svoj mir, bez buke stresa i vrtoglavog okretanja kazaljke sata, onda dođite na obiteljsko imanje Klinovac u Trenkovu. Trenkovo će vas zadiviti svojom samozatajnom ljepotom i mirom malog slavonskog sela.
  Na imanju nastalom 1933. godine, nudim vam  seoski ugođaj proteklih vremena, za druženje uz  šetnju, sportske aktivnosti, domaće životinje, rad na  imanju i to sve uz domaće proizvode (kiflice,  čvarkove pogačice, kulenove seke, sir, rakiju, vino,  roštilj, peku, kotlić) i svakako slavonske tamburaše.
  Život na imanju je miran i harmoničan, težak i zanimljiv. Postoji vrijeme za rad i za odmor, vrijeme zabave i blagdana, tugovanja i radovanja, vrijeme momkovanja i ženidbe, vrijeme rađanja i vrijeme umiranja.”

  Darku Larvi prve čestitke su stigle iz Općine Velika i TZ Zlatni Papuk a naša redakcija im se pridružuje.

  Evo i ostalih nagrađenih – objavile vijesti HRT

  Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika – Danima hrvatskog turizma (DHT) u Šibeniku dodijeljen je prvi dio ovogodišnjih nagrada najboljima u turizmu, među kojima i 20 djelatnika u isto toliko kategorija, a 10 glavnih nagrada bit će uručeno u petak na završnici DHT-a.

  Nagrade su dodijelili Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

  Dodjela nagrada, kao i sve u sklopu DHT-a održana je u kongresnom centru turističkog naselja Amadria Park, a uz ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac nagrade su uručivali i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predsjednik HGK Luka Burilović, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i drugi.

  Djelatnici godine u turizmu su iz agencija Tami Sokolić, turistički vodič Varja Guttert, u prodaji i marketingu Andrea Magdalena Olić, a turistički animator Zvonimir Arapović.

  Recepcionar godine je Ivan Popović, konobar Žarko Plješa, kuhar Saša Began, hotelska domaćica Sandra Stanić, domaćica smještaja u domaćinstvu Dragana Meštrović, a domaćin turističkog seljačkog domaćinstva Darko Larva.
  Najbolji policajac je Boban Robert Paulović, vatrogasac Nikola Martinić-Dragan, a u prijevozu Azra Pavlaković, dok je prodavačica godine Lea Štemberga Stojić, a spasitelj na kupalištima i bazenima Marin Paljuh.

  U zdravstvenom turizmu djelatnik godine je Viktor Peršić, u nautičkom to su Dinko Damjanić i Mihovil Šišejković, a u sustavu TZ-a Rujana Bušić Srpak, a u održavanju okoliša Blaženka Vaisavljević-Baloković.

  Nagrade su dobile i destinacije Rovinj, Osijek, Trogir, Slavonija i Međimurje, restoran Nobilion hotela Ikador te hoteli Livris Zagreb, Adriatic, Lone i Grand Park u Rovinju, Plaže u Dugom Ratu, Istra u Opatiji, Valamar Tamaris Resort, koji je dobio i za kamp, te hotel Terme Sv. Martin i Vila Tova u Malinskoj.

  Nagrađeni kampovi su još i Plitvice Holiday Resort Rakovica i San Servolo Buje, dok su to među marinama Punat Krk, Aci Dubrovnik, Martinis Maslinica, a među agencijama Ban Tours Zagreb, Croatia Yachting Split, Adriatic DMC Dubrovnik i LT Konture Kašina.

  DHT se nastavljaju stručnim skupovima u petak, kada će navečer i završiti dodjelom glavnih nagrada u organizaciji MINTS-a, HTZ-a, HGK i HRT-a.
  Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

  Tekst: V.Milković/ HRT
  Foto: arhiva/ H.K.

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači