Search
Close this search box.

NA PODRUČJU PAKRACA Policijskim službenicima predao 310 komada streljiva

Jučer su policijski službenici intervenirali zbog dragovoljne predaje streljiva na području Pakraca, marihuane u mjestu Filipovac te prometne nesreće u Pakracu.

Dragovoljna predaja streljiva

U ponedjeljak 14. ožujka na području Pakraca anonimni građanin je policijskim službenicima predao 310 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. Policija napominje da je akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek u tijeku za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ako ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Kod 16-godišnjakinje pronađena marihuana

U ponedjeljak 14. ožujka oko 18.40 sati u mjestu Filipovac policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak dok se s njim u vozilu nalazila 16-godišnjakinja koja je policijski službenicima dragovoljno predala marihuanu. Protiv 16-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 63-godišnjak

U ponedjeljak 14. ožujka oko 7.55 sati u Pakracu je na raskrižju ulica Vinka Rehaka, Matije Gupca  i Prilaz na mali most 57-godišnji vozač, koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“ daruvarskih registarskih oduzeo, prednost prolaska osobnom automobilu marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 63-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela „Volkswagena“ u lijevu bočnu stranu „Opela“. U prometnoj nesreći 63-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok protiv 57-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

 

Vezano
Vezano