Search
Close this search box.

NA PODRUČJU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Pristižu prve izbjeglice iz Ukrajine-posjetio ih dožupan Troha!

Prve izbjeglice u proteklih nekoliko dana pristigle su u Požeško-slavonsku županiju. Predstavnici Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije, na čelu s načelnikom Ferdinandom Trohom, obišli su mladu obitelj s troje djece koja je pristigla iz Ukrajine na područje naše županije. Požeško-slavonska županija trenutno je dom za 13 osoba iz Ukrajine, petero odraslih i osmero djece, koji su smješteni privatno, kod svojih obitelji i prijatelja.

-Obitelj koja je došla, i ujedno obitelj koja je primila izbjegle osobe, upoznali smo s njihovim pravima i dali osnovne informacije kojima trenutno raspolažemo te ponudili svu pomoć i potporu. Izrazili su zahvalnost, no pokazali i veliku brigu za svoje najmilije koji se još uvijek nalaze u Ukrajini-rekao je načelnik Stožera CZ PSŽ i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije početkom tjedna održao je sastanak na temu krize u Ukrajini, a gdje su razmotrene i mogućnosti smještaja većeg broja osoba. Vlada Republike Hrvatske i Stožer civilne zaštite RH oformili su Prihvatni centar u Osijeku u dvorani Jug 2, Kralja Petra Svačića 67,  koji obuhvaća područje pet slavonskih županija za prihvat izbjeglih osoba, a putem kojega će se te osobe koordinirati prema daljnjim smještajnim kapacitetima. Sve osobe koje dolaze kao izbjeglice iz Ukrajine trebaju se uputiti na registraciju u navedeni prihvatni centar.

-Pozivamo sve stanovnike Požeško-slavonske županije da se uključe i iskažu humanost na način da ponude smještajne kapacitete koji su u njihovom vlasništvu i koje su voljni staviti na raspolaganje, na e-mail Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske rcz.zbrinjavanje@mup.hr-rekaoje Troha.

Izvor: Požeško-slavonska županija

Vezano
Vezano