Search
Close this search box.

NA POZIV POŽEŠKOG BISKUPA IVE MARTINOVIĆA Sjednica biskupijskih pastoralnih povjerenstava

Na poziv požeškog biskupa Ive Martinovića u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi održana je sjednica članova pastoralnih povjerenstava Požeške biskupije.
Nakon molitve Trećeg časa prisutne povjerenike i članove povjerenstava pozdravio je upravitelj Pastoralnog centra Robert Kupčak zahvalivši im što su se odazvali pozivu biskupa Ive kako bi mu na početku njegove službe, a pri svršetku pastoralne godine, predstavili strukturu pojedinog povjerenstva i upoznali ga s područjem svoga djelovanja, a sve u svrhu usklađivanja i poboljšanja cjelokupnog biskupijskog pastoralnog djelovanja. Pripomenuo je kako povjerenici i članovi povjerenstava snose najveći dio u organizaciji i provođenju pojedinih biskupijskih pastoralnih programa te im zahvalio za požrtvovnost i suradnju. Potom su povjerenici predstavili članove svojih povjerenstava, prikazali rad pojedinog povjerenstva u protekloj pastoralnoj godini te moguće perspektive svoga budućeg djelovanja.

 

Na koncu susreta biskup Ivo je zahvalio svim okupljenim članovima povjerenstava rekavši kako su njihova predstavljena izvješća svojevrsna slika cjelokupnog pastoralnog djelovanja biskupije. Ona ne mogu obuhvati svo njezino djelovanje, ali je smisao svakog povjerenstva aktivni život jedne mjesne Crkve na određenom području što je osobito važno jer Krist Crkvu šalje svima. Istaknuo je kako sve što se radi treba zajednički promišljati i organizirati te da svako povjerenstvo treba u sebi imati dinamizam evanđelja kao i da svi članovi pojedinog povjerenstva, a ne samo povjerenici, trebaju imati svoju ulogu u njegovu djelovanju. Biskup Ivo je izrazio zahvalnost biskupu Antunu što je u svojoj pastoralnoj odgovornosti za Biskupiju osnovao pojedino povjerenstvo kako bi očitovao osobnu, ali i brigu Biskupije, za pojedino područje pastoralnog djelovanja rekavši kako i on svoje biskupsko služenje želi graditi u kontinuitetu s dosadašnjim pastoralnim iskustvom Biskupije. Ohrabrio je na koncu sve povjerenike i članove povjerenstava da ne posustanu ako naiđu na određene poteškoće u svom djelovanju jer su one sastavni dio života nego da kroz zajedničku suradnju, zdravu (samo)kritičnost i međusobno osluškivanje idu naprijed.
Nakon zajedničkog dijela sjednica uslijedio je radni susret svakog pojedinog povjerenstva u kojem su razmotreni određeni prijedlozi i programi kako bi povjerenici mogli Pastoralnom centru dostaviti prijedlog plana i programa djelovanja pojedinog povjerenstva u idućoj pastoralnoj godini koji će biti predstavljen na Biskupijskom danu u rujnu ove godine. Sjednica povjerenstava završila je zajedničkim domjenkom.

Izvor. Požeška biskupija

Vezano
Vezano