Search
Close this search box.

NA RAZGOVORU S GRADONAČELNICOM UZ KAKAO Što je vaš posao? Da li je teško biti gradonačelnica? Treba popraviti ljuljačku na igralištu jer škripi, obojiti ulazna vrata u dvorište škole…hoćemo li u selu dobiti igraonicu?

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić danas je imala neobičan radni dan – prijepodne je provela u druženju s učenicima područnih škola u Bučju i Frkljevcima. Na nesvakidašnji ‘zadatak’, upriličen u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, s njom je pošla i direktorica Turističke zajednice Ivana Ketović Marjanović no, kako je već red, u goste nisu pošle ‘mašuć ruku’ – sa sobom su ponijele kakao! Jer, razgovor je ugodniji uz neko piće a ono je ovaj put bilo primjereno uzrastu sugovornika.
Kako je druženje upriličeno sa ciljem da se u Dječjem tjednu čuje mišljenje djece, nakon upoznavanja uslijedila su pitanja i primjedbe…a školarci su ih imali bezbroju – Što je vaš posao? Da li je teško biti gradonačelnica? Treba popraviti ljuljačku na igralištu jer škripi, obojiti ulazna vrata u dvorište škole…hoćemo li u selu dobiti igraonicu? …Razgovor je, naravno, imao i svoj manje formalni dio pa je gradonačelnica saznala tko koga u razredu voli, koliko tko ima braće ili sestara, tko je ovih dana spašavao napuštene pse, a tko pomaže djedu….Na kraju, osim s kakaom, gradonačelnica je najmlađe darivala i s nečim trajnijim, bojankama i bojicama, čime će se oni moći zabaviti i idućih dana.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali