Search
Close this search box.

NA RIBNJAKU U ZARILCU Održana druga tradicionalna „Cverglijada“-ulovljeno 87 kg patuljastog somića

Jučer je u dopodnevnim satima u organizaciji  Športskog ribolovnog društva “Londža“ na ribnjaku u Zarilcu održana druga po redu „Cverglijada“. Ova već tradicionalna manifestacija okupila je po lijepom sunčanom vremenu 39 ribiča s područja Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije, a sudjelovao je 31 senior i  8 juniora.

Unatoč mutnoj vodi ulovljeno je 87 kg i 160 grama cvergla ili patuljastog somića. Prosjek ulovljene ribe po natjecatelju bio je 2 kg i 36 grama. Juniori su ulovili 24, 165 kg, a seniori 62, 995 kg, no juniori su prosječno po natjecatelju bili uspješniji. U kategoriji juniora prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Petar Aračić (5075 g), drugo mjesto i srebrnu medalju David Budić (3960 g), a treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Katarina Drakulić (3750 g).

U kategoriji seniora prvo mjesto zauzeo je Ivan Zirdum (6620 g), kojemu je pripala zlatna medalja i pehar za veleulov. Drugi je Vinko Vukašinović (4190 g), a treće mjesto osvojio je Ante Grubišić (4050 g). Pozdravljajući prigodnim riječima natjecatelje, predsjednik ŠRD „Londža“ Ivan Aračić izrazio je zadovoljstvo brojnošću ribiča te je najavio ponovni  susret na trećoj po redu “Cverglijadi” . Organizator je za sve sudionike ove manifestacije pripremio zajednički ručak.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano