Search
Close this search box.

NA SOVSKOM JEZERU Susret planinara pjesnika i slikara

HPD ,,Sokolovac” Požega i Sekcija ,,Ruševo” organizirali su tradicionalnu planinarsko-kulturnu manifestaciju “Susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru. Ova zanimljiva manifestacija koja se organizira već gotovo četiri desetljeća kao i prijašnjih godina privukla je veliki broj planinara iz cijele Slavonije njih gotovo stotinjak. Od društava odazvali su se HPD “Belišće”, PD “Dilj gora”, PD “Đakovo”,PD “Krndija”, HPD “Vidim” Kutjevo, HPD “Sokolovac” iz Požege te gosti iz udruženja “Poželi želju” iz Subotice čime je ovogodišnja manifestacija dobila i međunarodni karakter.

Okupljanje je bilo već po tradiciji u selu Ruševu kod križa gdje je ujedno bio i početak planinarskog pohoda. Staza nije bila zahtjevna već je bila prilagođena za sve uzraste i one koji vole prirodu i ugodan hod. Put je vodio prekrasnim proplancima te najljepšim dijelovima Dilj gore koji nisu ostavili nikoga od planinara ravnodušnim. Nakon dolaska na Sovsko jezero planinari su nastavili do vidikovca te se osvježili na izvoru vode. S obzirom na to da je bio prekrasan sunčani dan pogled je puca na gotovo sve dijelove Požeške kotline.
Kulturno umjetnički program je bio predviđen oko 13.00 h. gdje su nastupili svi zainteresirani planinari pjesnici i slikari. Kao i prijašnjih godina bilo je jako lijepih uradaka koji su izmamili spontane ovacije i podršku pjesnicima. U napetoj konkurenciji pjesnika 3. mjesto osvojila je g. Slavica Vuković iz Sovskog dola, 2. mjesto g. Dalibor Šporčić iz Požege te ovogodišnji pobjednik je bio Krsto Baćović iz Subotice. Svim dobitnicima nagrade je uručio predsjednik HPD “Sokolovac” Požege te se zahvalio da dugogodišnjem odazivu i podršci ovoj manifestaciji. Na manifestaciji svojim djelima posebno se istaknula slikarica g. Dragica Čukurilo. 

Nakon prekrasnih pjesničkih uradaka planinari su nastavili druženje uz tradicionalni planinarski grah te probrana pića u sjenici uz pomoć udruge za očuvanje Sovskog jezera koja je bila domaćin. Već po tradiciji i ove godine vodič izleta je bio Predrag Livak koji je ujedno sudjelovao i u umjetničkom dijelu programa. Uz prekrasnu i nedirnutu prirodu planinari su uživali do kasnih poslijepodnevnih sati.

Izvor: Bruno Horvat, mag.oec
HPD “Sokolovac” Požega, predsjednik

 

 

Vezano
Vezano