Search
Close this search box.

NA SVETKOVINU SV.KLARE ASIŠKE U požeškom samostanu klarisa s. Anđela položila svečane zavjete

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, u petak 11. kolovoza, tijekom mise koju je predslavio preč. Josip Krpeljević, kanonik Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi, u samostanu sestara klarisa svečane zavjete položila je s. M. Anđela od Duha Svetoga ( rođenjem Petra Babić) iz Požege.
Predslavitelj je u propovijedi istaknuo važnost života i poslanja sv. Klare asiške u Crkvi i svijetu te njenog potpunog predanja Isusu Kristu. Nadovezao se i na blagdan sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, ističući kako su mučeništvo i djevičanstvo dva najsigurnija puta u kraljevstvo nebesko. Iako se zavjetujući dragome Bogu u klauzurnom samostanu čini da čovjek ne dobiva ništa osim križa i teškoća ovozemaljskoga života, rekao je kako ta osoba dobiva zapravo sve, odnosno iskustvo Boga u najvećoj punini te da tada treba dati, ne samo nešto, nego upravo ono što se i dobiva – sve.
Nakon homilije uslijedio je obred redovničkog zavjetovanja. Dok su se pjevale Litanije Svih svetih, sestra Marija Anđela je prostracijom pred oltarom pokazala najdublji znak predanja Bogu. Potom je u ruke opatice s. M. Klare Lisac položila svoje svečane zavjete. Svetu misu su suslavili svećenici Požeške biskupije i braća franjevci provincije sv. Ćirila i Metoda, a slavlje je dodatno uzveličao zbor iz s. Anđeline rodne franjevačke župe Duha Svetoga u Požegi.
Preč. Krpeljević dijeljeći istinsku radost sa sestrama klarisama, i sam ističući kako mu je sv. Klara jedna od dražih svetica kojoj se utječe u svojim potrebama, čestitao je novozavjetovanoj sestri, a brojno mnoštvo u samostanskoj kapeli tu je čestitku popratilo srdačnim pljeskom. Cijelo misno slavlje proteklo je u posebnom ozračju mira i duboke radosti koju samo Duh Sveti daje iznova svojoj Crkvi svakoga dana, a osobito u ovim trenucima kada je ta Crkva bogatija za još jednu moliteljicu i zaručnicu Gospodina našega Isusa Krista. ( Tekst i fotografija: sestre klarise u Požegi)

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi