Search
Close this search box.

NA TRADICIONALNOM BOŽIĆNOM SUSRETU BISKUPA ŠKVORČEVIĆA S NOVINARIMA Predstavljeno i priopćenje o ‘nestalom fići’


U Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi biskup Antun Škvorčević susreo se danas s djelatnicima medija i tom prilikom predstavio svoju Božićnu poruku pod naslovom: »Ljubav će se i vjernost sastati, pravda i mir zagrliti« (Ps 83,11). Biskup je najprije pozdravio novinare. Podsjetio ih je kako je u Božiću prisutna određena nježnost, plemenitost, ljubav i mir, kao nepotrošiva duhovna stvarnost. Čestitajući im Božić, poželio je da budu ispunjeni navedenim dobrima, kao polazištu njihova novinarskog služenja u društvu.
Nakon predstavljanja navedene Božićne poruke, biskup je na molbu novinara uputio čestitku i Hrvatima izvan Domovine u kojoj je napomenuo kako svi dijelimo iskustvo Božića kao blagdana koji smanjuje razdaljine između ljudi. Poželio je Hrvatima izvan Domovine da i ovog Božića unesu u svoje domove praštanje, milosrđe, ljubav – vrijednosti koje su od davnine krasile hrvatski Božić, i po kojima je on bio blagdan duhovne punine, radosti i mira. Zamolio je Boga da ih prati svojim blagoslovom u 2024. godini.

 

Povjerenik Požeške biskupije za medije Marijan Pavelić predstavio je potom novinarima očitovanje Biskupskog ordinarijata o neistinitim i nedobronamjernim tvrdnjama o biskupu Antunu i Biskupiji, koje je minulih dana objavio portal Telegram a prenijeli neki drugi mediji. Uslijedio je domjenak gdje se biskup zadržao s novinarima u razgovoru. Na kraju susreta svi su sudionici susreta primili na dar znanstvenu monografiju „Požeška Katedrala“.

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST BISKUPSKOG ORDINARIJATA U POŽEGI

Nedavno je portal Telegram objavio dva teksta s pričom o „fići“ pokraj požeške katedrale i davanju imena nekom vinu, iznoseći o Požeškoj biskupiji i biskupu msgr. dr. Antunu Škvorčeviću neistinite i nedobronamjerne tvrdnje, koje su prenijeli i neki drugi mediji.

Požeška biskupija i njezin biskup ne bave se onim što im portal Telegram pripisuje i nemaju nikakve veze s navedenom pričom, o čemu smo izvijestili autora teksta na njegov upit. Izražavamo žaljenje što je spomenutim putem nanesena šteta ne samo istini, nego i časnom novinarskom poslu. Požeška biskupija i njezin biskup nastojat će i dalje promicati povezanost među ljudima, razumijevanje, poštivanje njihova dostojanstva, bez obzira o kome se radilo.

Požega, 21. prosinca 2023.
Biskupski ordinarijat u Požegi

 

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano