Search
Close this search box.

NA VJERNOST DOMOVINI PRISEGNULO 102 ROČNIKA I ROČNICA “ Vi ste dio pobjedničke Hrvatske vojske“


U vojarni 123. brigade HV u Požegi svečanu prisegu položio je 42. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Na vjernost Domovini prisegnulo je 102 ročnika, od čega 84 muškaraca i 18 žena.
Uz obitelji i prijatelje ročnika, svečanoj prisezi nazočili su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i savjetnik za obranu, umirovljeni general-bojnik Ivica Olujić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Tihomir Kundid, zamjenik zapovjednika, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske brigadni general Valentin Skroza, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, načelnica sektora za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima Ministarstva obrane Darja Pavličić, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu Fran Krsto Frankopan brigadir Dražen Batrnek, zapovjednik vojarne 123. brigade HV i Središta za obuku i doktrinu logistike Požega brigadir Mile Valentić, zapovjednik Dočasničke škole Damir Tomljanović Gavran brigadir Stjepan Krešić, časnici, dočasnici i vojnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid čestitao je ročnicima na odluci da se prijave na dobrovoljno vojno osposobljavanje u kojem će kroz obuku steći temeljne vojničke vještine i usvojiti nova znanja.
– Vojna profesija je atraktivna za svaku mladu osobu upravo iz tog razloga što pruža toliko širok spektar razvoja sposobnosti i drugih mogućnosti. Služiti svojoj Domovini kroz vojnu profesiju, vjerujte nema ništa časnije od toga – rekao je Kundid.
Čestitke ročnicima uputili su i umirovljeni general-bojnik Ivica Olujić i ministar obrane Ivan Anušić.
Ministar Anušić zahvalio se ročnicima jer su odlučili služiti Domovini uz čestitke obiteljima koje su im usadile svijest o tome.
– Posebno ću čestitati vašim obiteljima koji su vam usadile svijest da služite svojoj Domovini, da budete ovdje, date prisegu i obučete uniformu pobjedničke Hrvatske vojske. Posebno ću naglasiti pobjedničke Hrvatske vojske nastale prije 34 godine zahvaljujući dobrovoljačkim odredima i pojedincima koji su bili spremni u civilu, bez odore i bez oružja, krenuti u obranu Republike Hrvatske – rekao je Anušić.
Istaknuo je kako je danas, 34 godine kasnije, Hrvatska samostalna država, članica Europske unije, NATO saveza i UN-a.
– Vi ste dio pobjedničke Hrvatske vojske, budite na to ponosni, vi ste nasljednici Blage Zadre i svih onih heroja koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Hrvatske – rekao je Anušić.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega