Search
Close this search box.

NA VRHUNCU PRVOG OVOLJETNOG TOPLINSKOG VALA Istok Hrvatske ‘gori’ – najviše ‘kuri’ u Valpovu, Vinkovcima, Požegi, Pakracu…

Temperature zraka govore kako smo na vrhuncu prvog ovoljetnog toplinskog vala. Kao što su meteorolozi i predvidjeli, najviše temperature su u kopnenom dijelu Hrvatske za koji je još jučer oglašen tzv.crveni alarm. I to s opravdanjem, pokazuju temperature izmjerene u 15,20 sati na službenim mjernim mjestima Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Istok Hrvatske doslovno ‘gori’ i temperature zraka su vrlo blizu 40 stupnjeva. Vodeće je Valpovo u kojemu je izmjereno 39,8 stupnjeva. Slijede ga Vinkovci, Tenja i Gradište s 38,4 a odmah iza njih je mjerno mjesto u požeškoj Ulici Stjepana Radića s 37,8 stupnjeva. Na Tekiji je 36,5 stupnjeva. U Tzrnovcu je izmjereno 35,5, u Jakšiću 35,4, u Novom Zvečevu je 35 a rashladit se ne možete ni na Papuku – i tamo je 29 stupnjeva!
Na ljestvici ‘užarenih’ nalazi se i Pakrac s 37,4 stupnja, a uz njega su iDugo Selo, Velika Gorica, Zagreb…U ‘čuvenom’ Kninu samo je 33,4 stupnja.

Pripremila: V.Milković
Foto: pixnio

Vezano
Vezano