Search
Close this search box.

IZ POLICIJE Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Pronašli i dragovoljno predali eksplozivna sredstva i streljivo

U četvrtak 20. travnja 2023. u blizini mjesta Drškovci, 75-godišnjak je pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao topovsku granatu.

Istoga dana, u mjestu Hrnjevac, 35-godišnjakinja je prilikom čišćenja kuće i dvorišne zgrade pronašla i policijskim službenicima dragovoljno predala tromblonsku kumulativnu vježbovnu minu i dvije ručne bombe.

Nešto kasnije, na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku, pancirno streljivo, tri komada rasprskavajućeg streljiva  i 400 komada streljiva.
Navedeno streljivo i eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Izvor: PU Požeško-slavonska

Vezano
Vezano