Search
Close this search box.

NAJAVLJEN ADVENT U PLETERNICI „Ljudi su prepoznali advent u bećarskom šoru” – danas ne propustite Običaje starog zavičaja!

Nedjeljnim paljenjem prve adventske svijeće Na trgu bećarca započinje pleternički Advent koji je po mnogočemu drugačiji od ponude ostalih područja u Hrvatskoj. Sinoć je predstavljen novinarima u bećarskom šoru.
-Mi smo se, kao i prošle godine, odlučili za jednu posebnu našu priču koja će prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor su uredile sve naše tvrtke i ustanove i kroz cijeli advent će se protezati upravo to zajedništvo. – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

 

I ove godine će Advent u bećarskom šoru subotom ugostiti lokalne proizvođače i razne udruge uz pratnju tamburaških sastava.
-Naše brojne udruge su se uključile, kako naši ribiči, lovci i vatrogasci kroz pripremu hrane, tako i kroz ove ugostiteljske kućice gdje će druge udruge nuditi kuhano vino, čaj i svu onu gastronomsku ponudu što obilježava advent i širi mirise stvarajući poseban ugođaj u bećarskom šoru. Naravno ovdje su svake subote i tamburaši koji će se pobrinuti za još ugodniju atmosferu – dodaje Šarić.
Dok su subote rezervirane za hranu i tamburaše, nedjelje su kako to obično i biva predviđene za nešto mirniji program okrunjen paljenjem adventskih svijeća. – Moramo znati da smo u vremenu Došašća i da je kruna svega naš najdraži blagdan Božić stoga nam je najvažnije zajedništvo u vremenu koje je ispred nas i stoga pozivam sve da nam se priključe u uistinu bogatom programu – zaključila je.

 

Jedna od novosti su ove godine malo drugačije jaslice koje ćete vidjeti na ulazu u bećarski šor te gradski park koji posebno krase radovi Pleterničkog komunalca.
Osim subota i nedjelja, u cjelokupni program adventa uključene su naše udruge i ustanove kao što su Dječji vrtić Tratinčica, Glazbena škola Pleternica, Mažoretkinje Grada Pleternice, ZKUD Rama, s čijim programom krećemo već sutra, te brojni drugi.
Adventtskli program u Pleternici započet će danas smotrom folklora „Čuvajmo običaje zavičaja” u IC Terra Panonica od 16 sati. Sve detalje programa koji nas očekuje možete pogledati na plakatu.

Izvor: V.Milković/ Grad Pleternica

 

Vezano
Vezano