Search
Close this search box.

NAJAVLJEN „LIPANJ U PLETERNICI 2022.” Čekaju nas Cvjetići glazbe, Fišijada, Međunarodni konjički turnir, koncerti Štefa i Zlatne doline, izbor naj-okućnice…

Lipanj je ‘pleternički mjesec’ – vrijeme brojnih kulturno-zabavnih i sportskih zbivanja a što nas sve čeka ove godine u lipnju najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnica Marija Šarić, predsjednica Udruge „Pleternički čoraci” Anka Dorbić, predsjednik KUD-a „Orljava” Renato Brankovan i zamjenik gradonačelnica Domagoj Katić, koji je ujedno i direktor Međunarodnog konjičkog turnira.

Zbog još uvijek prisutnih epidemioloških mjera, prošle godine je održano ‘skraćeno’ izdanje LIDAS-a, podsjetila je gradonačelnica Šarić no, ove godine sve će biti ‘kao nekad’ a lipanjski program imat će i neke nove sadržaje. Među ‘novitetima’ su i najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije koje će se zaoriti Trgom bećarca.
Nakon korona-stanke 11. i 12.lipnja čeka nas jedini dječji festival tamburaške glazbe u Hrvatskoj – Cvjetići glazbe. “Pleternički čoraci” tradicionalno organiziraju Fišijadu pa će tako biti i ove godine. Do sada se, kazala je Anka Dorbić, prijavilo pedesetak fišera a povećan je broj kilograma ribe koju će za građane pripremati Čoraci.
Smotra folklora, koja će i ove godine biti međunarodna, održat će se 19 lipnja a u povorci ulicama grada i na Trgu bećarca predstavit će se 14 folklornih skupina iz svih slavonskih županija te BiH – najavio je Renato Brankovan..
Međunarodni konjički turnir ove godine će se održavati djelomično na novom prostoru a programom će biti bogatiji nego u ‘predpandemijsko vrijeme’. Prijave još traju, kazao je Domagoj Katić, ali se već sad zna kako nam dolaze natjecatelji iz SAD-a. Luxembourga i Italije.
Bit će tu i noćne vožnje ali i koncerata Stjepana Jeršeka Štefa i Zlatne doline.
U sklopu programa ovogodišnjeg lipnja u Pleternici je i večerašnja izložba u Knjižnici, šahovski turnir, izbor naj-okućnice….Detaljan program pogledajte u fotogaleriji.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano