Search
Close this search box.

NAJAVLJEN LIPANJ U PLETERNICI Čekaju nas Cvjetići glazbe, Fišijada, Smotra folklora, Međunarodni konjički turnir, gladanje utakmice Hrvatska-Španjolska na Trgu bećarca….

Lipanj je već godinama u Pleternici mjesec najbogatiji događajima pa će tako biti i ove godine – rečeno je danas na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnica Marija Šarić, njen zamjenik Domagoj Katić i direktorica Turističke zajednice Ivana Ketović Marjanović. Pressica je, inače, održana u novouređenom Caffe baru „Segedac” na Trgu bećarca, čije se službeno otvorenje očekuje u lipnju.

– U mjesecu koji je pred nama slavimo dječje stvaralaštvo, baštinu, običaje…kroz kroz „Lipanjske dane amaterskog stvaralaštva.” Kao i svake godine okosnica su četiri vikenda u kojima krećemo sa Cvjetićima glazbe, jedinim dječjim tamburaškim festivalom u Hrvatskoj koji ove godine slavi veliki 30.rođendan. Idući vikend započinjemo s Fišijadom, našom najposjećenijom manifestacijom. Ove godine smo ju dodatno ‘začinili’ s gledanjem nogometne utakmice na Trgu bećarca. Drugog dana nastavljamo sa smotrom folklora koja će se razviti našim ulicama i završiti s programom na Trgu bećarca. Slijedeći vikendi koji su pred nama su posvećeni lovcima i Međunarodnom konjičkom turniru – najavila je ukratko gradonačelnica Šarić.

Dogradonačelnik Domagoj Šarić, ujedno i direktor Konjičkog turnira, najavio je taj događaj ali i još jedan.
– Pleternica je dugogodišnji domaćin, kako Prvenstva Hrvatske u lovnom streljaštvu, tako i različitih kupova i razvitkom tog našeg središta, dobili smo mogućnost da u lipnju, 22. i 23., ugostimo Europsko Grand prix natjecanje u lovnom streljaštvu, gdje će sudjelovati oko 150 natjecatelja iz šest zemalja. Ono što je najvažnije za naglasiti je da je ovo ‘probno’ natjecanje za nas jer se želimo kvalificirati za organizaciju samog Europskog prvenstva u ekipnom streljaštvu na koje bi iduće godine, ukoliko sve prođe dobro, mogli očekivati oko 500 natjecatelja iz 15 različitih zemalja. To je za jedan grad poput Pleternice izuzetno velika i ozbiljna priča. Nakon toga. Slijedi nam Međunarodni konjički turnir, standardna naša priča obogaćena nekim novinama pa tako 26,.lipnja po prvi put ćemo imati na Trgu u Pleternici izvlačenje startnih brojeva po uzoru na Snježnu kraljicu ATP Umag…uz nekakav party uz glazbu 70-ih, 80-ih i 90-ih koji će voditi DJ Pavka. Vjerujem kako će ovdje biti zabavno u središtu grada prezentirati sve te vozače ne samo onaj dio hipodroma koji pripremamo za njih nego i cijelu ponudu grada i ovaj prekrasni prostor na kojem uvijek radosno ugostimo ljude – kazao je D. Katić.
Što se tiče samog Konjičkog turnira, on će započeti veterinarskim pregledom, potom dresurnom vožnjom pa sve do vožnjom preciznosti u nedjelju. Navečer pod šatorom svirat će tamburaši Zlatne doline.
– U petak navečer nas očekuje noćna vožnja. Ja se nadam lijepom vremenu i da ćemo uspjeti, tu jedinstvenu priču u Europi koju smo mi osmislili i zajedno s NK Slavijom, i realizirati – posebno je istakao D.Katić.

 

– Uz sve naše manifestacije ćemo organizirati prigodne sajmove. Tako nas uz Cvjetiće glazbe očekuje dječji sajam, nakon toga imamo sajmove lokalnih proizvoda. Mi ćemo danas pustiti prijavnice za te sajmove pa koristim priliku pozvat sve naše lokalne proizvođače da nam se jave i budu dragi gosti u Pleternici – dodala je I.Ketović Marjanović.
– Lipanj je, kao i svake godine u Pleternic,i vrijeme kada se svi okupimo zajedno, naše tvrtke i ustanove i udruge, kada svatko od njih da svoj maksimum i prezentira sve ono što radi tijekom cijele godine, tako će biti i ove godin. Pozivam sve da nam se pridruže i osjete toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo – zaključila je gradonačelnica Šarić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu