Search
Close this search box.

NAJAVLJEN MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR „Ponovo se potvrdilo da je Pleternica u TOP 3 međunarodna zaprežna turnira u svijetu i dakako, najveći konjički turnir u Hrvatskoj”

Danas je na konferenciji za novinare najavljen Međunarodni konjički turnir koji će se u Pleternici održati od 26. do 30.lipnja. O programu su detaljnije govorili direktor Turnira i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić te direktorica Turističke zajednice Pleternica Ivana Ketović Marijanović.
Konjički turnir, podsjetio je D.Katić, organiziraju Konjički klub Pleternica, Grad Pleternica, TZ Grada Pleternice, TZ Požeško-slavonske županije i Požešlp-slavonska županija.

– U petak se standardno vozi dresurna utakmica, subota je predviđena za atraktivni maratonski dio a nedjelja je predviđena za vožnju preciznost. Oko 14 ili 14,30 sati očekujemo proglašenje pobjednika i završnicu turnira. Za turnir se prijavio standardni broj zemalja: Italija, Slovenija, Mađarska, po prvi put dolazi četveropreg iz Austrije, Srbija, Rumunjska i naravno, naša ekipa iz Hrvatske koja je vjerni sudionik ovog turnira. Ove godine je 80-ak konja ovdje na hipodromu. Izuzetno smo sretni i zadovoljni i s odazivom i s kvalitetom vozača koji su došli ove godine. Ponovo se potvrdilo da je Pleternica u TOP 3 međunarodna zaprežna turnira u svijetu i dakako, najveći konjički turnir u RH. Nama je to izuzetna čast i zadovoljstvo – kazao je D.Katić. Zahvalio se svima koji ih prate, osobito Gradu Pleternici, koji je uz Konjički klub od 2008.godine kada je on osnovan.
Kao i ranijih godina, Konjički turnir će pratiti brojna druga događanja, posebno namijenjena djeci o čemu je govorila I. Ketović Marijanović.

– Kao i za svaku manifestaciju, okupili svoje udruge i ustanove kako bismo gostima i posjetiteljima Pleternice pružili dodatne sadržaje. I petak i subotu od 16 sati ovdje na hipodromu očekuje nas sajam lokalnih proizvoda, također, u ponudi će biti proizvodi naše suvenirnice Poduzetničkog centra Pleternica. Ujedno koristim priliku pozvati sve lokalne proizvođače koji se još nisu prijavili da to još učine danas tijekom dana. U petak od 16 do 20 sati i subotu također, osmislili smo jedan dječji kutak. Tu nam se pridružila naša Knjižnica Pšleternica. Imat ćemo igraonice za djecu, odradit ćemo jedan dječji kviz i u 18 sati ovdje na hipodromu održat će se dječji piknik s knjigama. Bit će i predstava Kraljevna na zrnu graška. Ista stvar je i u subotu: od 16 do 20 sati: u 17 sati je dječji kviz i u 18 sati imamo mađioničarsku predstavu za djecu. U nedjelju od 9 do 12 nas čeka taj dječji kutak i igraonica – najavila je I.Ketović Marijanović.
Što se glazbenog dijela tiče, dodala je, u petak i subotu od 19 sati ovdje pod velikim šatorom nastupit će TS Zlatna dolina a u petak, nakon noćne utrke, uslijedit će koncert Ivana Štivića i njegovog sastava Slavonski vez.

Kažimo još kako jse ulaz na Konjički turnir neće naplaćivati, dok će za zabavne sadržaje, odnosno igtraonice, trebati izdvojiti 2 eura. Naravno, posjetiteljima se u petak i subotu na raspolaganju biti turistički vlakić i to u vremenu od 16 do 21 sat.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano