Search
Close this search box.

NAJAVLJENO OBILJEŽAVANJE DANA GRADA POŽEGE U programu ovogodišnjeg Grgureva je 30-ak različitih događanja

Požega ove godine obilježava 797. godišnjicu prvog spomena grada a bogat program proslave Dana grada i Grgureva, na konferenciji za novinare su predstavili gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić i direktorica Turističke zajednice Mirna Šimunović – Svoboda.

 

– Dan grada je događaj koji nam je prilika da građanima i našim gostima, najprije na svečanoj sjednici prezentiramo ono što smo radili u protekloj godini, projekte koje smo ili završili ili koje smo započeli, koje planiramo započeti. S druge strane to je prilika da ugostimo i dužnosnike s kojima tijekom godine surađujemo na realizaciji različitih projekata važnih za razvoj grada Požege, da razmijenimo s njim podatke o onom što smo radili a isto tako i o svojim planovima kako bi oni znali što planiramo raditi slijedeće godine. Naravno, to je i prilika da se svi zajedno i podružimo, pogostimo pa će tako biti i ove godine. Veselimo se toj obljetnici, ponosni smo na ono što možemo prezentirati kao rezultate svoga rada, isto tako ponosni smo i na niz planova s kojima dobro stojimo što se tiče buduće realizacije – istakao je gradonačelnik Glavić.

 

Program ovogodišnjeg Dana grada – Grgureva, dana kad se prisjećamo i bitke na Sokolovcu i pobjede nad Turcima, bogat je i u njemu je 30-ak različitih događanja. Prvo od njih je već sutra a radi se o proglašenju rezultata natječaja „Moje drago srce”, izbor najljepšeg ljubavnog pisma, koje će se održati u Požeškoj kući u 12 sati.

 

– Želim istaknuti da smo ove godine posebnu pažnju posvetili raznolikosti programa uključujući aktivno sudjelovanje svih ustanova u kulturi, udruga civilnog društva, sportskih udruga i klubova. Ponosni smo na tu suradnju koja je rezultirala bogatim sadržajem koji odražava šarolikost interesa naših sugrađana. To je prilika da zajedno proslavimo našu pripadnost ovom gradu i stvorimo uspomene koje će nas, nadam se, dodatno povezati. Ono što bih iz ovog programa izdvojila svakako je subota 16.ožujka kada će se održati tradicionalni mimohod i smotra povijesnih postrojbi koje nam i ove godine dolaze iz cijele Hrvatske i regije. Također to je prilika i za projekt Obrtničke komore „Zeleno-plavo”, jednu manifestaciju koja pokazuje sjajan primjer povezivanja povijesne i suvremene perspektive našeg grada ali predstavlja i jednu kvalitetnu suradnju između obrtnika, građana i nas kao organizatora stvarajući jedan poseban doživljaj za sve posjetitelje – rekla je M. Šimunović Svoboda.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano