• Kategorija

  Vijesti

  NAJAVLJENO „POŽEŠKO KULTURNO LJETO” Vrijeme od 21.lipnja do 28.srpnja nudi obilje dobre zabave – program započinje sutra Festivalom kulena&vina

  20.06.2022.

  Sutra 21.lipnja započinje „Požeško kulturno ljeto” koje će potrajati sve do 28.srpnja. Što će se u tome periodu događati u ‘gradu na Orljavi’ najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali direktorica TZ Požega Mirna Šimunović Svoboda, ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović i predsjednik Kulturnog centra mladih Matija Katić.


  – Cilj Požeškog kulturnog ljeta je promicanje i pomicanje granica umjetnosti i kulture kao i identiteta svakog pojedinca ali i grada u kojem se stvara i koji stvara. Ovaogodišnji program nastao je u sinergiji više ustanova, udruga i pojedinaca koji svojim radom i idejama doprinose kulturnom životu naše Požege. Ono što želim naglasiti je sutrašnji Festival kulena i vina kojim započinjemo ovogodišnje Kulturno ljeto. Održava se od 17 sati na Trgu sv.Trojstva kad će nastupiti požeški plesni studiji i radionice, zatim slijedi Sajam antikviteta u organizaciji Požeških čuvara baštine, od 18 sati je degustacija kulena za građanstvo kao i nastup popularne Cecilije. U 21 sat na središnjem trgu na pozornici je predviđena dodjela nagrada pobjednicima ovogodišnje Kulenijade i najboljim vinarima te paljenje Ivanjskog krijesa u 21,15 sati. Od 21,30 sati zabavljat će nas popularni Mejaši – najavila je Mirna Šimunović Svoboda, pozvavši građane da u što većem broju dođu na središnji požeški trg.


  Valentina Neferović je istakla kako Gradsko kazalište Požega kreće u jednu ‘novu priču’ kad je riječ o kraju sezone. – Imamo novu manifestaciju pod nazivom „Kazališne ljetne večeri” i želja nam je da ta manifestacija postane tradicija Gradskog kazališta Požega kao i Požeškog kulturnog ljeta. Cilj nam je da ona iz godine u godinu raste, kako programski tako financijski a tako i brojem ljudi koji će dolaziti i koji će se okupljati oko kazališta i koji će podržavati i pratiti sve što se u tim Kazališnim ljetnim večerima događa. Ono što je zanimljivo, odvijat će se na dvije lokacije: u kazališnoj dvorani i našem dvorištu – rekla je V.Neferović. Program, dodala je, namijenjen je djeci, mladima i odraslima a počimat će u 19, 20 i 21 sat.


  Matija Katić je istakao kako je „Aurea Xtreme” jedinstveni događaj u našoj županiji. – Ove smo godine napravili nešto malo šiti program. Prošle godine, neslužbeno djelujući, napravili smo otvaranje skate parka na koje smo pozvali nekoliko domaćih i bendova iz drugih gradova, napravili nekakvo skate natjecanje na kojem smo čak i dijelili neke nagrade a ove godine smo odlučili podići to na jednu veću razinu. Tako ćemo, uz taj standardni program, imati i graffiti jam gdje će nam se pridružiti 13 grafitera iz Hrvatske. Također ćemo imati bogat glazbeni program u petak i subotu a nedjelja ostaje za čišćenje i međusobno druženje. Program počinje u petak od 17 sati, u subotu imamo od 10 ujutro s grafiterima a skate natjecanje će biti kasnije popodne, oko 17 sati, nakon čega nastupaju bendovi. Nadam se da ćemo se vidjeti u što većem broju – kazao je M.Katić.

  Tekst i foto: V.Milković/ plakati

 • Pretraga

  Mudra izreka

 • “Ljubav je poput rata; lako ju je započeti, ali teško zaustaviti” (Johann Wolfgang von Goethe)

 • Pjesma dana

 • Najčitanije