NAJTOPLIJEG DANA U GODINI Valpovo je hrvatski rekorder sa 40,3 stupnja a slijede ga Čiovo sa 40,1 te nešto ‘hladniji’ Velika Gorica s 39,9 i Pakrac s 39,5 stupnjeva!

Službeni podaci s mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda pokazuju kako je 17.srpnja nedvojbeno najtopliji dan u dosadašnjem dijelu godine. Doista je teško pronaći mjesta gdje temperatura zraka u najtoplijem dijelu dana, između 16 i 17 sati, nije prešla 30 stupnjeva pa je tako i na našem Papuku bilo 30,1 stupanj.
Hrvatski rekorder danas je Valpovo sa 40,3 izmjerena stupnja a slijedi ga Čiovo sa 40,1 stupanj. Tek nešto manje, 39,9 stupnjeva, izmjereno je u Velikoj Gorici i u Pakracu 39,5 stupnjeva. Više od 39 stupnjeva izmjereno je još Osijeku (Retfale) i Belišću. Inače, najviša temperatura općenito u Hrvatskoj izmjerena je na Mosoru (Veliki kabal) – 43,5 stupnjeva! Najčešće spominjani Knin imao je ‘samo’ 37,7 stupnjeva.
Kad je o Požeštini riječ, u Novom Zvečevu je izmjereno 35,8 stupnjeva, u Trnovcu 36,2, u Jakšiću 36,6 a u Požegi – na Tekiji 37,4 i u Ulici Stjepana Radića 38,1 stupanj.
Što se tiče našeg bližeg okruženja, najtoplije je bilo u Mostaru, 41 stupanj, a ‘četrdesetica’ je izmjerena i u Zenici, Kragujevcu i Podgorici.
Meteorolozi kažu kako će sutra biti nešto niže temperature.

Pripremila: V.Milković

Foto: pixnio

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
krispan-nasl
Izrada ukrasa za krispane!

Bećarski šor u Pleternici je spreman za adventska zbivanja i preostalo je još samo okititi krispane. Stoga je Muzej bećarca…