Search
Close this search box.

NAJVEĆA SLAVONSKA ROŠTILJADA I BICIKLIJADA Prijavi svoju ekipu i 30. travnja budi u Zarilcu!

Tradicionalna Roštiljada u Zarilcu i ove godine započinje sezonu roštiljanja na otvorenom. Uvijek prva nedjelja pred Praznik rada je rezervirana za ovu gastro poslasticu, tako ove godine 30. travnja ribnjak u Zarilcu okuplja brojne zaljubljenike u prirodu i roštilj.
Pozvani su svi koji žele da se prijave na 0992746297 ili na tz@pleternica.hr do 26. travnja. Ekipa može biti sačinjena od jedne osobe, a može ih biti i puno više. Sve je na Vama!
Organizator kao i prošlih godina osigurava 3 kilograma mesa za svaku ekipu te ugljen za roštiljanje. Ekipe se okupljaju od 10 sati, mariniraju meso po svojim receptima koje ih čeka u paketima te kreću sa pripremom. U 12 sati je početak natjecateljskog roštiljanja, a u 13 sati predaja mesa.
Paket sadrži 1 kg mljevenog mesa, 0,75 kg carskog, 0,75 kg svinjskog vrata te 0,5 kg piletine. Meso za predaju natjecatelji dekoriraju po svom vlastitom nahođenju, a za najbolja tri roštilja predviđene su i bogate nagrade.
Isti dan nas očekuje i tradicionalna obiteljska Biciklijada koja kreće u 11 sati sa Trga bećarca. Svi sudionici imaju osiguran ručak koji pripremaju lovci iz LD Vražjak Sesvete, a uz bogatu ponudu roštilja zasigurno nitko neće ostati gladan. Naravno, kao i svake godine tu je i tombola, pa će tako najsretniji sudionik Biciklijade osvojiti i bicikl.
Za dobru glazbu pobrinut će se Original band, koji nastupa u svojoj tamburaškoj varijanti.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano