Search
Close this search box.

VETOVO Stavljena točka na ‘I’ ovogodišnjim vincelovskim proslavama

Sada već tradicionalno, prvu subotu nakon blagdana svetog Vinka, Vetovčani su ponovno pokazali da drže do običaja okupivši se na tradicionalnom “Vetovačkom Vincelovu”, a kao i prethodnih godina, na trgu svetoga Vinka, oko vinogradara i vinara okupilo se mnoštvo prijatelja i gostiju.
Prema običaju, Vincelovo u Vetovu započelo je blagoslovom vinove loze i molitvom za uspješnu vinogradarsku godinu, a potom je uslijedila rezidba u kojoj su sudjelovali i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.

Trsove je blagoslovio župnik Želimir Žuljević.
Predsjednik Udruge Veteri Castra, Damir Špoljarić, koja je organizator manifestacije, istaknuo je da se i ove godine u smještajnim objektima tražio krevet više jer su gosti i prijatelji na najveće Vincelovo u Požeško-slavonskoj županiji pristigli iz raznih krajeva Lijepe naše.
Vetovčani su se ponovno pokazali kao pravi domaćini pobrinuvši se za bogatu gastronomsku ponudu i odličnu atmosferu nošenu zvucima tambura, a ako je suditi po tome kakva je proslava Vincelova, vinogradarska godina će biti izrazito uspješna.
Tekst: pszupanija.hr
Foto: V.Milković

Trsove je blago

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu