Najčitanije

 • Fotogalerije

  NAKON LJETNOG UPISNOG ROKA Objavljena rang lista programa i srednjih škola naše županije u koje su se upisali učenici s najviše bodova – saznajte tko je najtraženiji!

  – Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Požega, a na drugom mjestu nalazi se naš opći smjer. Dragi prvašići, još jednom ste pokazali da najbolji učenici upisuju našu Gimnaziju! Čekamo vas uskoro – objavljeno je ovo na stranici Gimnazije Požega. A koji su programi i škole bili još traženi u ljetnom upisnom roku, pročitajte u tekstu koji je objavio portal srednja.hr.

  “10 srednjoškolskih programa u Požeško-slavonskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova”

  Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Požeško-slavonskoj županiji. Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Požega.
  Upisi u srednje škole u ljetnom roku i službeno su završeni prije nešto više od tjedan dana pa smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili podatke o prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Iz njih je vidljivo u koje su se škole u svakoj županiji u prosjeku upisivali učenici s najviše bodova. Red je došao na škole u Požeško-slavonskoj županiji.

  Gimnazijalci i strukovnjaci podjednako
  Iz službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja izvukli smo deset srednjoškolskih programa u Požeško-slavonskoj županiji koje upisuju učenici s najvećim brojem bodova. Na prvom je mjestu prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji u Pžegi, gdje prosječni broj upisanih iznosi 79,03, zatim slijedi opća gimnazija u istoj školi s prosjekom bodova 76,30 pa onda i opća gimmnazija u Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Požegi gdje je prosjek bodova upisanih učenika 74,44.
  Među deset programa nalazi se i pet strukovnih. Na četvrtom mjestu po prosječnom broju bodova upisanih učenika nalazi se smjer tehničar za računalstvo u Tehničkoj školi u Požegi. Prosjek bodova tamo iznosi 72,56, na šestom hotelijersko-turistički tehničar u Ekonomskoj školi u Požegi s prosjekom bodova 69,96, na osmom mjestu je program ekonomist u istoj školi s prosjekom od 68,34. Na devetom, pretposljednjem mjestu je smjer medicinska/i sestra/tehničar opće njege u Srednjoj školi Pakrac, dok je na posljednjem mjestu arhitektonski tehničar u Obrtničkoj školi u Požegi s prosjekom bodova upisanih od 66,15.
  Sve podatke o deset srednjoškolskih programa koje upisuju učenici s najviše bodova, za Požeško-slavonsku županiji županiju, pogledajte u tablici ispod. U tablcii je prvo navedeno ime škole pa ime programa, a potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa (ako je kvota popunjena; ako nije, to je naznačeno).

  Izvor: Gimnszija Požega/ srednja.hr

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači