Search
Close this search box.

NAKON PRETRAGE OBITELJSKIH KUĆA Trojica prijavljena zbog droge

Trojica prijavljena zbog droge

Policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 25-godišnjak i tom prilikom pronašli biljku nalik na kaktus tipa peyotl, staklenku i PVC vrećicu u kojima su se nalazili ostatci marihuane. Protiv 25-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća na području Požege u kojoj prebiva 37-godišnjak te je pronađeno preko 700 grama marihuane, PVC kutija u kojoj se nalazilo preko 60 grama marihuane te digitalna vaga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se 37-godišnjak bavio prodajom cannabis marihuane, kao i 31-godišnjak s područja općine Velika, a koji je uz prodaju omogućavao i trošenje droge drugim osobama.
 
Protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenja droga“, dok protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U noći sa subote na nedjelju 16./17. ožujka 2024. provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti kod sudionika u prometu.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: arhiva Požeški vodič

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi