Search
Close this search box.

NAKON PRIMOPREDAJE DUŽNOSTI U VOJARNI Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić primio brigadira Milu Valentića, zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić primio je u petak, 4. ožujka zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike, brigadira Milu Valentića.


Obuka vojnika u Vojarni 123. brigade HV-a počela se provoditi u svibnju 1992. godine kada je osnovan centar za obuku i odgoj vojnika Požega koji je preustrojima više puta mijenjao ime, ali uvijek s istom zadaćom – obuka ročnika pješačke specijalnosti. Stavljanjem služenja redovnog vojnog roka u mirovanje i spajanjem triju postrojbi Središta za obuku pješaštva Požega, Središta za obuku prometnih specijalnosti i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb, 2005. godine ustrojeno je Središte za obuku i doktrinu logistike s misijom osposobljavanja pripadnika oružanih snaga za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcijama na području logistike te razvoju doktrina logističkih službi i naučenih lekcija.


– Središte je opravdalo svoju ulogu i zadaću te postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojstvena cjelina Zapovjedništva za potporu i Oružanih snaga RH u cjelini. Vjerujem da ćete i vi, kao i vaši prethodnici, raditi na daljnjem razvoja Središta kao mjesta gdje se naučeno nastoji analizirati i distribuirati kao rezultat iskustva iz provedbe logističke potpore postrojbama u konkretnim operacijama ili vojnim vježbama. – kazao je gradonačelnik Glavić te poželio brigadiru Valentiću uspješno obavljanje odgovorne funkcije.
Svečana primopredaja dužnosti održana je početkom veljače u požeškoj Vojarni 123. brigade, a brigadir Mile Valentić funkciju je preuzeo od dosadašnjeg vršitelja dužnosti zapovjednika Središta, pukovnika Damira Grgurića. Novi zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike Požega ujedno je preuzeo i mjesto zapovjednika Vojarne 123. brigade.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu