Search
Close this search box.

NAKON SINOĆNJE UTAKMICE Vladimir Englman trener Plamenih – „La Mamma odlazi, Emica je najavila završetak karijere…moramo sad već početi slagati ekipu za slijedeću sezonu!”

Iza ekipe ŽKK Plamen Požega najuspješnija je sezona u 75-godišnjoj povijesti kluba: osvojena je titula viceprvakinja Hrvatske, igrano je polufinale kupa „Ružice Meglaj” a zapažen je i nastup u regionalnoj WABA ligi. Priželjkivala se kod mnogih i titula državnih košarkaških prvakinja no, ekipa Raguse je u pet međusobnih susreta doigravanja bila bolja – Dubrovčanke su pobijedile tri puta, Požežanke dva. Nakon utakmice zamolili smo trenera ‘Plamenih’ Vladimira Englmana za kratak razgovor i komentar netom završene utakmice.

– Znali smo da će biti izuzetno teško, znali smo da su oni svježiji, Mi smo njih dobili dvije utakmice u trenutku kad smo imali playa, danas ponovo nismo imali playa a u košarci se bez tog igrača ne može dobiti utakmica. Neke od mojih igračica je i previše ponijela puna dvorana, prije svega La Mammu, kod koje u zadnjim trenucima, kad se trebalo stati na loptu i kad se možda nešto moglo napraviti, nije bilo dobro. Bilo je prenervozno u nekim trenucima ali, sve u svemu, ja sam s ovom sezonom više nego zadovoljan. Dapače, napravili smo puno i da smo ovo uspjeli, bio bi to bonus na cijelu sezonu.

* Da li ova ekipa ostaje i iduće sezone?
– Ne, La Mamma odlazi sigurno, Emica (Emilija Podrug op.a.) vjerojatno završava svoju košarkašku karijeru, bar je tako najavila. Tko će od ovih cura ostati, to ćemo vidjeti, moramo sad već početi slagati ekipu za slijedeću sezonu. Naravno, to uvijek ovisi o sredstvima koje imaš ili nemaš.

* Ostaje li Plamen sponzor?
– Ja se nadam da Plamen ostaje, barem prema onom što su nam najavili.

* U svakom slučaju: čestitke. To je najveći uspjeh kluba, kao što ste rekli.
– Pa je, i požeškog sporta i županijskog uopće. Imali smo priliku. Ali, ovo je, rekao sam to i prije,  malo nehumano od strane Saveza da dva najudaljenija grada igraju svaki treći dan utakmicu s tolikim putovanjima, s tim da smo mi od njih svih odigrali 20 utakmica više u WABA ligi i jednostavno je to došlo na naplatu. I ponavljam, bez playa se košarka ne može igrati.

Tekst i foto: V.MIlković

Vezano
Vezano