Search
Close this search box.

NAKON ZAVRŠETKA MOTOCIKLISTIČKE SPORTSKE SEZONE U Požegi dodijeljene nagrade za disciplinu oldtimer moto utrke

U povodu završetka sportske sezone 2021. u motociklističkom sportu za disciplinu oldtimer moto utrke, održana je u Svečanoj dvorani Glorija u Požegi dodjela nagrada Hrvatskog motociklističkog saveza. Na svečanosti dodjele sudjelovali su URPMS “Sokol” Požega , 1. ŠK HMK Zagreb i UZRMPS Big bike racing iz Slavonskog Broda, nagrađeni motociklisti, predstavnici Grada i Županije, i drugi sudionici iz Hrvatske i inozemstva. Pokrovitelji su bili Požeško-slavonska županija i Grad Požega, a ovom se događaju moglo nazočiti uz predočenje Covid potvrde. Prigodnim pozdravnim riječima sudionicima skupa obratio se u ime domaćina Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge za razvoj i promicanje moto sporta “Sokol” Požega, te im poželio dobrodošlicu u gradu motociklističkog sporta. Podsjetio je na to da su prije 45 godina krenule auto utrke na Glavici, a nekoliko godina poslije i moto utrke.

-Požeško-slavonska županija njeguje zemljane i cestovne sportove. Drago mi vas je, kao voditelju kluba, vidjeti na kraju jedne burne sezone i nadam se da se ugodno osjećate, a da ćete iz Požege otići s dobrim sjećanjima kao i s utrka. Vjerujem da nova godina koja je pred nama ima novi izazov i da je ovo zadnja godina kada dodjeljujemo nagrade po ovom Pravilniku, te da ćemo iduće godine imati snage i moći prepoznati vrijeme i vaše mišljenje. Meni su vozači najvažniji jer ovdje smo zbog njih, a Hrvatski motociklistički savez i svi ostali su samo dobar servis. Vjerujem da ćemo smoći snage i pronaći jedno dobro rješenje koje će nas  sve zadovoljiti, te da ćemo dolaziti zadovoljniji, a odlaziti još zadovoljniji jer smo nagrađeni. Hvala i onima koji su uložili svoj trud, a nisu se našli među prvom trojicom nagrađenih-istaknuo je Krešimir Pavelić.

Predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin naglasio je kako je lijepo vidjeti ovdje sve vozače koji su se plasirali od prvog do trećeg mjesta te napomenuo da bi ih bilo puno više da nas ne prate ovakvi epidemiološki uvjeti.

– Zahvaljujem Županiji koja je nekoliko godina bila pravi domaćin za održavanje moto sporta, nakon pauze koja je bila na ovim prostorima, te klubovima iz Požege i Slavonskog Broda. Veseli nas da Hrvatski motociklistički savez djeluje na cijelom prostoru Lijepe naše te da su ovdje i vozači s juga Hrvatske, a posebno iz susjedne Slovenije. Zahvaljujem svima onima koji su došli u hrvatski moto sport iz drugih država, a ova disciplina ima svoju budućnost. Veseli me  da ima puno mladih vozača na ovim motociklima koji su stari minimalno trideset  godina, a čestitam nagrađenima na dolasku-kazao je predsjednik HMS-a.

Obraćajući se nazočnima, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović napomenula je kako je bogata tradicija moto utrka jedna od značajki po kojima su naša županija i Grad Požega prepoznatljivi i izvan granica Republike Hrvatske. -Zahvaljujući Udruzi za razvoj i promicanje moto sporta „Sokol“, požeška staza Glavica svake godine okuplja sve više ljubitelja oktana iz cijele Hrvatske i šire. Članovi kluba iz godine u godinu bilježe sve bolje rezultate. Čestitam vam  na postignutim uspjesima i želim puno sreće u daljnjem radu i natjecanjima, i vama koji ste u Požegu došli iz drugih gradova i država, a svima ugodan boravak-poručila je pročelnica.

U ime Županije obratio se zamjenik županice Ferdinand Troha te uz pozdravne riječi  čestitao Hrvatskom moto savezu na dobroj organizaciji i što je odabrao upravo Požegu za ovu promociju.

-Vjerujem da se radi o svojevrsnoj nagradi našem „Sokolu“ i svim onim vrijednim ljudima i entuzijastima koji su se potrudili da moto sport u ovom gradu i  našoj županiji bude zastupljen na dostojan način. Biti sportaš znači nositi se s uspjesima i  neuspjesima. To je jedna karakterna osobina koja se ne postiže nigdje drugdje kao u sportu. Zato je dobro da se mladi bave sportom i da nauče. Danas nagrađujemo najbolje i koristim priliku da čestitam svima koji su polučili uspjeh u protekloj sezoni. Nadam se da će ova godina isto tako biti uspješna te da ćemo se opet vidjeti u Zlatnoj dolini, na našoj Glavici i Vilarama, uz sportsko druženje-kazao je zamjenik županice. Za sve sudionike svečanosti organiziran je zajednički ručak, a za dobru atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav De Gotho iz Kutjeva.

Prigodna priznanja podijeljena su u 11 klasa, za konkurenciju klubova, timova, organizatoru i klubu discipline, timu i sudcu discipline. Osim toga, dodijeljena su priznanja za zaštitu okoliša, za motociklista, konstruktora i medij discipline, a u klasi 11 i za suvozače. Od domaćih motociklista iz požeškog  „Sokola“, priznanje za prvo mjesto u klasi 6 dobio je Mario Peklić , za drugo Miroslav Peklić u klasi 7,  Vjekoslav Pavelić za drugo mjesto u klasi 9, a za prvo mjesto u istoj klasi Davor Grgan iz MK Požega Promet.

PRIZNANJA U KLASI 1
ZA 3. MJESTO : IVAN RADOTOVIĆ (MK KRIŽEVCI)
ZA 2. MJESTO : FRANO USMIANI (MCK CETINA)
ZA 1. MJESTO : NATANIEL GALANT (MK DOCDYNO)

PRIZNANJA U KLASI 2
ZA 3. MJESTO : DRAGO PREDAN (SMK KARLOVAC)
ZA 2. MJESTO : TONI ŽABJAČAN (MCK NOVA RAČA)
ZA 1. MJESTO : MATEO POCRNIĆ (MCK NOVA RAČA)

PRIZNANJA U KLASI 3
ZA 3. MJESTO : HEIDI FABIJAN (SMK KARLOVAC)
ZA 2. MJESTO : SLAVKO MERTELJ (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB )
ZA 1. MJESTO : ANDRIJA RONČEVIĆ (MK KRIŽEVCI)

PRIZNANJA U KLASI 4
ZA 3. MJESTO : MATEJ OBLAK (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB)
ZA 2. MJESTO : JANEZ MAROLT (SMK KARLOVAC)
ZA 1. MJESTO : FRANO USMIANI (MCK CETINA)

PRIZNANJA U KLASI 5
ZA 3. MJESTO : ŽAN MANDL (SMK KARLOVAC)
ZA 2. MJESTO : MILAN ŠPENDAL (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB)
ZA 1. MJESTO : NENAD JAGODIĆ (BIG BIKE RACING)

PRIZNANJA U KLASI 6
ZA 3. MJESTO : MATEO JURČEC (MCK NOVA RAČA)
ZA 2. MJESTO : ANDRIJA RONČEVIĆ (MK KRIŽEVCI)
ZA 1. MJESTO : MARIO PEKLIĆ (SOKOL POŽEGA)

PRIZNANJA U KLASI 7
ZA 3. MJESTO : JOSIP RILJE (MCK CETINA)
ZA 2. MJESTO : MIROSLAV PEKLIĆ (SOKOL POŽEGA)
ZA 1. MJESTO : LUKA REČNIK (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB)

PRIZNANJA U KLASI 8
ZA 3. MJESTO : JANEZ MAROLT (SMK KARLOVAC)
ZA 2. MJESTO : DRAGO REČNIK (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB)
ZA 1. MJESTO : EDIN ŠEČIĆ (MK BLATNJAVI – MUDDY)

PRIZNANJA U KLASI 9
ZA 3. MJESTO : ZDESLAV DUMBOVIĆ (MK KVARNER)
ZA 2. MJESTO : VJEKOSLAV PAVELIĆ (SOKOL POŽEGA)
ZA 1. MJESTO : DAVOR GRGAN (MK POŽEGA PROMET)

PRIZNANJA U KLASI 10
ZA 3. MJESTO : DRAGAN DJUKIĆ (MK CLASSIC RACING)
ZA 2. MJESTO : IGOR VIDAKOVIĆ (MK CLASSIC RACING)
ZA 1. MJESTO : ZORAN SALOPEK (MK KVARNER)

PRIZNANJA U KLASI 11
ZA 3. MJESTO : vozač DRAGO REČNIK (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB), suvozač NINO BRUMEN (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB)
ZA 2. MJESTO : vozač FRANC ŠEGA (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB), suvozač LUKA REČNIK (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB)
ZA 1. MJESTO : vozač NIKO BRUMEN (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB), suvozač ROK JAMNIK (MK PRVI HRVATSKI ZAGREB)

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

 

 

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega