Najčitanije

 • Fotogalerije

  NAKON ZAVRŠETKA ZMAJADE Nesreća na aerodromu Ivanindvor, prouzrokovao ju je infarkt letača!

  – U naselju Ivanindvor kod Pleternice došlo je do pada motornog paraglajdera na udaljenosti oko 100 metara od uzletišta. U tijeku je reanimacija jedne osobe – izvijestio je danas Operativno-komunikasijski centar PU požeško-slavonske.
  Na mjestu događaja doznali smo kako je riječ o članu Aero- kluba iz Požege koji je danas bio gost na Zmajadi organiziranoj u sklopu Dječjeg tjedna.
  – Sve se dogodilo nakon završetka službenog programa. Napravio je krug u zraku a onda se letjelica počela čudno ponašati. Uspio je ‘zaobići’ žice, spustio se na obližnju njivu i tek se onda prevrnuo. Moram pohvaliti dečke iz hitne, došli su u rekordnom vremenu i toliko su se trudili oko njega. Dobili smo maloprije informaciju da je dobro – kazao nam je predsjednik pleterničkog Aero kluba Mladen Lončarević.

  NAKNADNO DODANA INFORMACIJA IZ POLICIJSKE UPRAVE

  U nedjelju 9. listopada 2022. oko 15 sati u Pleternici u Ivanindvorskoj ulici u polju u blizini uzletišne staze aero kluba, 72-godišnjak je upravljao zmajem s pogonskim motorom te je došlo do pada letjelice na navedenoj lokaciji. 72-godišnjaku je na mjestu događaja pružena hitna medicinska pomoć te je prevezen na pružanje daljnje liječničke pomoći u OŽB Požega gdje je utvrđeno da je tijekom leta dobio infarkt.

  Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači