Search
Close this search box.

NAPUNJENE FESTIVALSKE BUTELJE Kutjevo sljubljuje vino i tambure

Lastavice su vjesnici proljeća, a punjenje festivalskih butelja vrhunskog vina Kutjeva d.d. najava da nam stižu Zlatne žice Slavonije. Najdugovječniji i najvjerniji sponzor požeškog festivala je neizostavna potpora ovoj kulturnoj manifestaciji s tradicijom dužom od pola stoljeća. Vodeća hrvatska vinarija i ove je godine imala čime se pohvaliti. Vrhunska Graševina jedna je od rijetkih svjetskih etiketa s proizvodnjom u stotinama tisuća butelja koja je ove godine osvojila Decanterovo zlato. Druga festivalska etiketa Maximo Nero iz 2019. godine okitila se zlatom na Concours Mondial de Bruxelles.
„Ovo naše partnerstvo mogu nazvati prijateljstvom. Velika nam je ambicija i želja ponuditi gostima i prijateljima festivala najbolje što naš podrum može pružiti, pa je tako i ove godine. Naš podrum će uskoro proslaviti 800 godina, kao i vinarija, i uvijek se trudimo raditi na turističkoj i enogastronomskoj prezentaciji. Ono što mogu najaviti je da ćemo u narednim godinama opremiti vrhunski restoran, najbolji u cijeloj Slavoniji.“ – najavio je član uprave Kutjeva d.d. Dino Galić.
„Uz pjesmu i tambure najbolje ide vino. Mi planiramo u skoroj budućnosti uvesti i treću večer, koju ćemo posvetiti upravo vinu. Svake godine osjeća se tendencija sve više prijava na festival, a mi želimo stvarati nove vrijednosti.“ – poručio je umjetnički direktor festivala Saša Botički te najavio PROGRAM OVOGODIŠNJEG FESTIVALA.
„Svijet graševine je krovni brend Požeško-slavonske županije. U taj brend, osim graševine i onoga što vino znači za razvoj gospodarstva i turizma na području županije, pripada i kulturni identitet gradova i općina, pa samim time i festival Zlatne žice Slavonije, koji je jedna od identitetskih odrednica Požege. Veselim se festivalu i pozivam sve da nam se pridruže.“ – izjavila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.
„Požega više od pola stoljeća čuva, razvija i promovira tamburašku glazbu u Hrvatskoj i izvan nje. U tome od početka imamo vjernog prijatelja – Kutjevački podrum, koji pomaže i prati ovaj festival. Kutjevo sljubljuje vino i tamburašku glazbu i tako to troje već preko pola stoljeća.“ – kazao je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.
Zahvalio je svima koji su potpora festivalu – pokroviteljima, sponzorima i članovima organizacijskog odbora, te medijima koju promoviraju festival.
„Uživajmo zajedno u ovogodišnjem požeškom festivalu, ugostimo prijatelje i goste na način da to zapamte, da im ostane u sjećanju i da nam dođu opet. Ne dopustimo da se ovaj festival srozava, jer je to jedna od poveznica s tradicijom, kulturom i poviješću.“, zaključio je gradonačelnik Požege.
Nakon uvodnih govora, simbolično su zalijepljene etikete na ovogodišnje zlatne kapljice festivala Zlatne žice Slavonije.
Sve vijesti pratite na https://zlatne-zice-slavonije.hr/ 
 
Izvor: Organizacijski odbor Zlatnih žica Slavonije

Vezano
Vezano