Search
Close this search box.

NARUŠAVALI JAVNI RED I MIR Dvojica alkoholiziranih muškaraca napali ženu ispred trgovine!

Prijavila krađu bicikla

U četvrtak 6. lipnja 2024., policijskim službenicima je prijavila je 46-godišnjakinja da joj je u razdoblju od 26. do 29. svibnja 2024. u Požegi u Ulici Milke Trnine, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nezaključani bicikl.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir

U četvrtak 6. lipnja 2024. oko 9 sati u mjestu Brodski Drenovac ispred trgovine, 36-godišnjak i 39-godišnjak su verbalno napali 73-godišnjakinju. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod obojice je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Protiv 36-godišnjaka i 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Anonimni građanin predao pušku

U četvrtak 6. lipnja 2024. u mjestu Čaglin, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao pušku.

Navedena puška je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 6. lipnja 2024. oko 18.10 sati u Požegi u Ulici Dobriše Cesarića, policijski službenici su u prometu zatekli 65-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,62 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 36-godišnji vozač motocikla

U četvrtak 6. lipnja 2024. oko 11 sati u mjestu Golo Brdo, istrčao je pas na kolnik na kojeg je prednjim dijelom motocikla naletio 36-godišnjak nakon čega je došlo do pada vozača koji je tom prilikom teško ozlijeđen. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod vozača je utvrđena prisutnost alkohola od 0,63 promila.

Protiv 58-godišnje vlasnice psa slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici svetog Josipa.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano