Search
Close this search box.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA Dvojica alkoholiziranih muškaraca se potukli, jedan je ozlijeđen

Nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću i dvorišne zgrade

U razdoblju od 1. rujna do 29. rujna 2023. u mjestu Bjelanovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 63-godišnjakinje i 66-godišnjaka iz koje nije ništa otuđio, kao i u dvorišne zgrade iz kojih je otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir

U petak 29. rujna 2023. oko 23.40 sati u Požegi u Ulici sv. Florijana, verbalno i tjelesno su se sukobila dvojica muškaraca starosti 22 i 46 godina koji su bili pod utjecajem alkohola. Tom prilikom lakše je ozlijeđen 22-godišnjak.

Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Odavanje prosjačenju

U petak 29. rujna 2023. oko 14 sati u Požegi u Cehovskoj ulici, policijski službenici su zatekli dvije ženske osobe starosti 20 godina koje su od građana tražile novac.

Protiv obje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predali pušku, ručne bombe i streljivo

U petak 29. rujna 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao pušku.

Istoga dana, u mjestu Omanovac, 40-godišnjakinja je dragovoljno policijskim službenicima predala dvije ručne bombe i 11 komada streljiva.

Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U subotu 30. rujna 2023. oko 1.10 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske, policijski službenici su u prometu zatekli 24-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,12 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 24-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila su se dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi na raskrižju ulica Dragutina Lermana, Cehovske i sv. Florijana te u mjestu Poljana u Ulici Ljudevita Gaja, a dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Industrijskoj ulici.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano