Search
Close this search box.

NASILJE NAD ŽENAMA Održana završna konferencija projekta „Sigurno mjesto“

U okviru projekta Sigurno mjesto održani su stručni skup i okrugli stol koji su za cilj imali rasvjetljavanje problematike nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, kao poticaj dodatnom razvoju sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja na području Požeško – slavonske županije.
Stručnom skupu prisustvovale su partnerske ustanove projekta Sigurno mjesto, Društvo Crvenog križa Požeško-slavonske županije, Zavod za socijalni rad Požega i Pakrac i Požeško-slavonska županija na čelu sa zamjenikom požeško-slavonske županice Ferdinandom Trohom te članovi ostalih udruga i partnerskih organizacija.

 


Po završetku skupa održana je i završna konferencija projekta Sigurno mjesto za koji je nositelj Požeško-slavonska županija ostvario financijsku podršku sredstava Europskog socijalnog fonda.
Tijekom provedbe projekta osnovano je sklonište za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji u Požeško – slavonskoj županiji te je osigurana cjelovita adaptacija i opremanje objekta namijenjenog za sigurnu kuću. U posljednje dvije i pol godine trajanja, uslugu privremenog smještaja u sigurnoj kući na području Požeško-slavonske županije koristilo je 43 korisnika, od čega 18 žena i 25 djece.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi