Search
Close this search box.

NASTAVAK SURADNJE Potpisan sporazum između požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja i Ekonomskog fakulteta iz Osijeka

U nastavno-istraživačkoj bazi Vinum Academicum u Podgorju jučer je potpisan sporazum o suradnji između požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja i Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Učinili su to dekani fakulteta prof.dr.sc.Borislav Miličević i prof. dr.sc. Boris Crnković.

Dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja B.Miličević je u nakon potpisivanja dokumenata podsjetio kako je riječ o sporazumu između dvije sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera: najveće – Ekonomskog fakulteta i jedne od najmlađih – Fakulteta turizma i ruralnog razvoja.
– Mi smo zahvalni kolegama s Ekonomskog fakulteta koji su nam dali punu podršku u preustroju naše institucije i osnivanju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Njih doživljavamo kao mentore, Posebno zahvaljujem dekanu Borisu Crnkoviću na svoj potpori koju smo imali u dosadašnjem radu, a u razvoju našeg fakulteta i naših studijskih programa u budućnosti očekujemo isto takvu podršku. Naime, razvoj novih studijskih programa, razvoj diplomskih studijskih programa, pa i ono što nam je nekakav konačni cilj a to je razvoj doktorskog studija ovdje u Požegi na polju turizma, neće ići bez pomoći najvećeg fakulteta osječkog Sveučilišta. Njihovi znanstveni kapaciteti potpisivanjem ovog sporazuma su na određen način ponuđeni nama na suradnju, tako da će se i naši nastavnici moći uključivati u istraživačke projekt – rekao je dekan Miličević. Već sad, dodao je, postoje ideje i prijedlozi o budućim projektima.

– Ono što nam je primarni cilj sad u ovom trenutku je razvoj diplomskog studija turizma, odnosno, dovođenjem diplomskog studija turizma do faze akreditacije koja je najavljena tijekom 2024.godine. Mi već sad imamo punu podršku kolega s Ekonomskog fakulteta, njihovi eksperti su ovdje u našoj radnoj skupini, a nadam se da ćemo i nakon završene akreditacije nastaviti suradnju.
Zahvaljujem još jednom, nadam se da ćemo uspješno u budućnosti realizirati i zajednički doktorski studij koji bi bio internacionalni – kazao je dr.Miličević.

Dekan Crnković je podsjetio kako je Ekonomski fakultet bio jedan od onih koji je pomogao utemeljenju Veleučilišta u Požegi. – Dakle, suradnja kroz povijest postoji i drago mi je da je ta priča Veleučilišta prerasla u priču fakulteta i da je on sad sastavnica našeg Sveučilišta. Otvoreni smo za sve vidove suradnje i podrške. Ono što mi možemo naravno pružiti, ovo što je i dekan rekao, prije svega naše iskustvo, naše kapacitete, dakle, naše znanstvenike, koji su ipak brojniji nego što je ovdje ekipa u Požegi,. Ekipa u Požegi je mlada ali vrlo perspektivna i vjerujem da oni, u suradnji s našim nastavnicima, mogu raditi na razvoju zajedničkih projekata na korist obje institucije – rekao je dekan Crnković.
Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i suradnici dvojice dekana.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega