Search
Close this search box.

NASTAVAK SURADNJE S HRVATIMA IZ SUBOTICE “Uspijevamo zajedno s partnerima bećarac otvoriti svijetu”

Prošlogodišnji projekt Javne ustanove Pleternica i projektnih partnera iz Subotice “Tambura ritam zajedništva” dobiva svoj nastavak. U okviru Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Republike Srbije, potpisano je financiranje projekta „Tambura ritam zajedništva – faza II“ ukupne vrijednosti 45.000,00 eura , u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Uz ravnateljicu Javne ustanove Pleternica Jasnu Hoffmann i ravnatelja Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevačkih pisama Vojislava Temunovića, potpisivanju ugovora u Osijeku nazočila je i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.
-Izuzetno sam sretna jer aktivnosti koje se tiču našeg Muzeja bećarca i svega vezanog uz ovaj napjev na koji smo ponosni ne jenjavaju niti malo od samog idejnog početka projekta pa do danas. Velika je to obaveza za nas, ali kroz ovakve aktivnosti pokazujemo da znamo prezentirati baštinu i da je Muzej samo jedna, doduše velika i glavna, točka našeg turističkog razvoja sa ciljem očuvanja i prezentiranja baštine. Uspjevamo zajedno sa partnerima u naumu da bećarac otvorimo svijetu i to nas motivira za daljnje korake i projekte.-izjavila je Šarić.

Vodeći partner, Javna ustanova Pleternica, organizirat će u kolovozu treći po redu Ljetni tamburaški kamp s ciljem podržavanja glazbenih talenata i promicanja tamburaške glazbe kao važnog dijela kulturne baštine.
-Već treću godinu za redom organiziramo Ljetni tamburaški kamp u Pleternici. Izuzetno mi je drago što se ovakvim projektima omogućuje nadogradnja kampa kroz dodatne aktivnosti za polaznike te obnova prostora za rad projektnih partnera u Subotici.-izjavila je Hoffmann.
Partner, Hrvatska glazbena udruga „Festival bunjevački pisama“ Subotica provesti će rekonstrukciju prostora udruge kako bi osigurala što kvalitetnije uvjete za rad i iskustvo polaznicima.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega